Beauty 20. lipnja 2013.

Najčešće ljetne make up pogreške

Thinkstock.

Napokon nam je došlo ljeto, a s njime i velike vrućine. U skladu s time treba prilagoditi i make up. Ono što ste koristili zimi ne može odgovarati vašoj koži u ovom periodu.

Također je pravo vrijeme da napravite reviziju vašeg make upa. Bacite sve čemu je istekao rok trajanja ili je promjenilo miris. Kremaste proizvode, olovke i ruževe radije držite u hladnjaku jer je velika mogućnost da će se otopiti i brže pokvariti.

Puder

Najčešća ljetna make up pogreška je definitivno odabir krivog pudera. Tekstura pudera za ljeto mora biti lakša od one za zimu jer se lice više znoji. Ja već godinama koristim Dr. Hauschka tekući puder i puder u prahu jer je lagan i nema nikakvih sintetskih dodataka. Također možete umjesto pudera koristiti tekući bronzer ili BB kremu. Još jedna velika greška vezana za puder je odabir krive nijanse.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Onaj koji ste koristili tijekom zime biti će vam presvijetao pogotovo kad se osunčate, ali isto tako nemojte staviti niti pretaman puder, nađite neku mjeru pogotovo u ovom prijelaznom razdoblju. Ako ste ipak kupili pretaman puder slobodno ga možete pomiješati sa onim svjetlijim za zimu. Najbolje je da se kod odabira pudera ravnate po boji vašeg vrata, tako se neće vidjeti nikakva razlika. Obavezno kod nanošenja pudera razvucite višak po vratu jer nema gore od crte pudera na bradi.

Ruževi

Ruževi imaju tendenciju da se tope po vrućini. Uzmite to u obzir pogotovo ako se radi o dnevnom make upu. Tamni ruževi definitivno nisu dobra opcija, stavljajte ih navečer kad se malo spusti temperatura. Umjesto toga možete koristiti sjajila kojih zaista ima u svim nijansama, a uostalom i lakše se nanose pa ih možete nanijeti i nekoliko puta dnevno čak i ako nemate ogledalo ispred sebe.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Olovke

Kao što sam napomenula u uvodu, ne bi bilo loše da olovke držite u hladnjaku jer se one vrlo brzo otope. Ako ste navikli olovku stavljati na gornji kapak, na nju kosim kistom nanesite sjenilo iste te boje kako bi je fiksirali da vam se ne otopi i ne preslika. Također možete staviti samo sjenilo bez olovke. Ako koristite olovku da ocrtate obrve, bolja opcija je sjenilo te nijanse jer se ono neće otopiti.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Bronzer

Bronzer je idealan za ljeto. Možete ga koristiti u tekućem obliku umjesto tekućeg pudera ili u kamenom obliku umjesto pudera u prahu ili kamenu. Ako ga stavljate u tekućem obliku pomiješajte ga s kremom jer ćete ga tako bolje razvući.  Bitno je da ni s njim ne pretjerate pogotovo ako ga stavljate na cijelo lice. Bronzer u kamenu slobodno možete koristiti kao zamjenu za rumenilo.

Komentari 0