Beauty

Najbolji drogerijski puderi (do 100 kuna) sa zaštitnim faktorom - jer sunce je opasno jako

  • Zaštitni faktor bitno je nositi i zimi i ljeti
  • On nas štiti od dubokih bora i starenja 
  • Izabrali smo nekoliko odličnih drogerijskih pudera sa SPF-om
Možda vas zanima Kako se pametno spremiti za svatove? Donosimo ti pet genijalnih rješenja Rubrika Moda Moda

Znaš li da te opasne UVA i UVB sunčeve zrake zrače i usred zime i kroz oblake? S dolaskom sunčanih dana, zrače te još i više i krajnje je vrijeme da posegneš za zaštitnim faktorom i koristiš ga svaki dan - preko ljeta i preko zime. Prisutnost zaštitnog faktora, poznatog i kao SPF, važna je zbog prevencije starenja. Naime, sunčeve zrake “slamaju” kolagen i elastin u koži zbog čega dolazi do do gubljenja tonusa i čvrstoće kože, pa ona prije izgleda isprugano, prelomljeno i jednostavno – starije! Zaštitni faktori održava nas mladima, a, srećom, tržište je danas jako fleksibilno po pitanju svakodnevnog nanošenja faktora pa se on nalazi čak i u dekorativnoj kozmetici, a posebice u tekućim puderima. Ne brini, za takav funkcionalni puder ne moraš potrošiti cijelo bogatstvo. Prošli smo kroz drogerijsku ponudu i pronašli nekoliko odličnih rješenja. 

1. Revlon Colorstay  | Autor: miss7/instagram/PR miss7/instagram/PR Revlon Colorstay (oko 105 kn)

 

Revlon Colorstay jedan je od najpopularnijih drogerijskih pudera svih vremena i nije to bez razloga. Riječ je o puder koji ima srednje do visoko prekrivanja i na koži ostaje iznimno dugo. Obožavaju ga čak i osobe s iznimno masnom kožom, a odnedavno dolazi  i u varijanti za suhu kožu. Revlon Colorstay za suhu kožu ima zaštitni faktor 20, a za normalnu i masnu kožu ima faktor 15. Svejedno, ovaj puder uistinu je odličan drogerijski odabir, a trenutno ga je moguće kupiti u Mulleru i cijena mu se kreće oko 100 kn. 

2. Bourjois City Radiance

 

 | Autor: miss7/instagram/PR miss7/instagram/PR Bourjois City Radiance (oko 107 kn)

Ako nisi ljubiteljica mat pudera s visokom pokrivnom moći, Bourjois City Radiance pravi je izbor za tebe. Riječ je o puderu lagane do srednje pokrivne moći, sa SPF-om 30. City Radiance je puder koji zadržava blistavost kože, a istovremeno je štiti od vanjskih utjecaja i hidrira je. Na koži ostavlja popularni dewy finish, a posebno je dobar za zrelu kožu. Dostupan je u gotovo svim drogerijama, a cijena mu se kreće oko 107 kn. 

Možda vas zanima Izađi iz toksične veze - i još nekoliko poteza koji će ti promijeniti život nabolje Rubrika Life&style Life&style

3. e.l.f. Flawless Finish Foundation

 | Autor: miss7/instagram/PR miss7/instagram/PR e.l.f. Flawless Finish Foundation (oko 100 kn)

Oduševljenje e.l.f kozmetikom koja je prošle godine stigla na police Bipe ne jenjava. Među popularnim izborima nalazi se e.l.f. Flawless Finish tekući puder koji je jedan od najprodavanijih proizvoda tog brenda. Njegova formula bez ulja daje polumat efekt koji traje cijeli dan i ne ostavlja osjećaj težine na licu, a namjenjen je svim tipovima kože. Pokrivna moć ovog pudera je srednja i ostavlja mogućnost za nadogradnju, a sasvim dobro ujednačava kožu i daje zdrav izgled. Ovaj puder ima zaštitni faktor 15 i mnogi blogeri kunu se kako vrijedi svake lipe. 

4. L'Oreal True Match 

 | Autor: miss7/instagram/PR miss7/instagram/PR L'Oreal True Match (oko 90 kn)

L'Oreal True Match Super Blendable tekući puder možda si već isprobala. On, naime, dolazi s tri pojačivača boje čija formula se idealno prilagođava tonu kože. Također, sadrži pigmente za bolji izgled kože (tzv. sjajne čestice) i garantira dugotrajnu i sjajnu podlogu. Tekstura ovog pudera izrazito je lagana i tekuća, a pokrivna moć srednja (s mogućnošću nadogradnje). Ovaj tekući ima SPF 17 i na našem je tržištu stekao mnoge poklonike, a, ukoliko voliš lagane i moćne pudere, ovaj bi mogao biti pravi za tebe.

5. Aura Take Care Of Me

 | Autor: miss7/instagram/PR miss7/instagram/PR Aura Take Care Of Me (oko 60 kn)

Posljednjih godina, kozmetika Aura na našem je tržištu dosegnula veliku popularnost i brojni korisnici prepoznali su prednosti ovog brenda. Među puderima sa zaštitnim faktorom, ne možemo preskočiti ni Aura Take Care Of Me tekući puder koji je obogaćen vitaminom C i zaštitnim faktorom 15. Riječ je o laganom puderu svilenkaste teksture namjenjenom svim tipovima kože. Prekrivanje mu je slabo do srednje i namjenjen je svakodnevnom nošenju. Kožu ostavlja zdravom i sjajnom, a na licu ostaje do 8 sati. Moguće ga je kupiti u Bipa drogerijama po cijeni od cca. 60 kn.

Photo: Miss7/PR

Komentari 0