Beauty 25. rujna 2012.

Najbolje muške frizure za sijedu kosu

Thinkstock.

Sijeda kosa normalna je pojava koja dolazi s godinama i kod mnogih je neizbježna. Kao što vaše lice stari i pojavljuju se bore, tako i kosa gubi na otpornosti i s vremenom se pojavljuju prve sijede vlasi – noćna mora mnogih. Zašto je to tako i je li moguće spriječiti?

Sijeda kosa je uobičajena pojava koja se razvija usporedno sa starenjem. Vrijeme pojave razlikuje se od osobe do osobe, a u mnogočemu ovisi o genima. Prosječno se prve sijede vlasi pojavljuju oko trideset i pete godine života, kod muškaraca i nešto ranije. No nemojte raditi paniku ukoliko već sa dvadeset i kojom uočite pokoju sijedu – eventualno pripazite na količinu stresa kojem se izlažete.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Znanstveno objašnjenje pojave sijede kose je sljedeće – smanjena aktivnost enzima tirozinaze u melanocitima korijena vlasi. No, da vas ne bismo dalje trpali stručnim frazama, recimo to ovako – istraživanja američkih stručnjaka pokazala su da u kasnijim godinama života kosa sijedi jer naše tijelo proizvodi hidrogen koji dlaku izbjeljuje i tako dolazi do depigmentacije koja rezultira sijedim vlasima. Sijeda kosa vrlo je osjetljiva pa zapamtite da ju je potrebno pri svakom pranju oprati hidratantnim regeneratorom kako bi ona zadržala svoj sjaj i mekoću.

Ako mislite da ako imate sijedu kosu ne možete se poigrati frizurama, varate se! Ako je dobro ukomponirate u stil itekako možete! pogledajte samo Clooneya i Brosnana! Evo primjera kako iskopirati njihov stil: da biste postigli takav izgled posjetite svog frizera i zamolite da vas ošiša na način da vam sa strana i sa stražnje strane glave skrati kosu škarama, a gornje slojeve kose ošiša šiljasto kako bi se uspostavila ravnoteža između uredno odrezanih dijelova. Nanesite malo gela na cijelu kosu te lagano češljem počešljajte prema dolje i straga. prednji dio malo podignite kako ne biste izgledali previše zalizano. I ne brinite oko toga da svaka dlaka bude na svome mjestu!

Gospodin George Clooney definitivno zna kada je vrijeme da malo začini stvari! A njegova, dosta kraća, a ipak jednako elegantna frizura, jedan je od najsavršenijih stilova slavnih ličnosti koji možete odabrati ukoliko bojanje kose nije alternativa za vas. Kratko šišana sa strane i odzada, ovakva frizura će naglasak staviti na za nijansu duži (i obično manje sijed) prednji dio, postižući iste očaravajuće rezultate, dostojne crvenog tepiha.

Komentari 0