Beauty
Muške frizure

Svevremenske muške frizure: 23 najbolje koje možeš imitirati!

  • Sve je dopušteno kada su u pitanju muške frizure, ali ništa nije obavezno! 
  • Muške frizure odavno su prestale biti jedinstveno obilježje za profesionalne sportaše (David Beckham, Cristiano Ronaldo), glazbenike (The Weeknd, Zayn Malik) ili glumce (Jared Leto)
  • Vremena su se promijenila i tako je dlakava radost eksperimentiranja našla svoj put u životima „normalnih“ muškaraca: kratke muške frizure uvijek su u modi, a posljednjih godina (ne)uredne dugačke muške frizure također su uzele maha 

Ne mora se bježati od raznolikosti. Vrijeme ekstrema je prošlo. Kao što smo naveli na početku, danas je moto: „Sve je moguće, ali ništa nije obavezno!“ Muške frizure i izgled postaju mekši, protočniji. Razvoj se može posebno dobro uočiti kod undercut frizure: trend frizure nije daleko od kratke kose, ali se sve više kombinira s pramenovima koji padaju preko čela ili bujnim rubovima, što ovoj muškoj frizuri daje novu dozu opuštenosti.

Mnoge od najpopularnijih muških frizura su kratke frizure. Međutim, zadnjih godina upada u oči još jedan razvoj: moderne muške frizure postaju sve duže i divlje, što omogućuje nove izglede. Varijacije dugih muških frizura mogu se držati klasičnih frizura, ali se mogu i stilizirati za ured. Dugačka kosa je svakako prikladna za ured, a svakako i opcija za zrele muškarce. Zahvaljujući vosku, gelu, češlju i fenu za kosu može se stvoriti širok izbor modernih muških frizura: poslovna s kosom pažljivo začešljanom unatrag ili pak klasično elegantna s bočnim razdjeljkom. Inače, uz takve muške frizure dobro ide i pristojna trodnevna brada. 

Ako tražiš moderne i svevremenske muške frizure. onda će ti se svidjeti ove cool frizure koje ti predstavljamo, od klasičnih do modernih stilova i kratke do duge kose, ovo su najzgodnije frizure za muškarce!

23 moderne frizure za muškarce

1. Visoki fade s bočnim razdjeljkom

Muška fade frizura nikada ne razočara. Ovo je frizura koja ima svoju povijest! Kratko ošišana kosa, a nešto duža na vrhu glave. S visokim izrezom sa strane i bočnim razdjeljkom, ovaj stilski izgled godinama je vrlo popularna ideja muške frizure. Glavna značajka visokog fadea jest da počinje iznad sredine između sljepoočnice i vrhova ušiju, čime se stvara svježi izgled koji se može oblikovati na mnogo načina. Visoki fade je možda jedna od najupadljivijih varijanti muških frizura, jer nudi kontrast između krate i dugačke kose.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by menshairweb (@menshairweb)

2. Crew cut muška frizura  s visokim fadeom

Kratke muške frizure uvijek će biti jedan od top trendova za dobre muške frizure. Ovaj crew cut ima bočnu prednju stranu stiliziranu. Visoki fade cut sa strane i linija duž linije kose čine ovu mušku frizuru modernom. U usporedbi s visokom fade frizurom s bočnim razdjeljkom, kosa na vrhu glave je znatno kraća. 

Da objasnimo zašto je fade frizura tako popularna („fade“ je engleska riječ, u prijevodu „izblijediti“). Dakle, fade pristaje širokom rasponu oblika lica i tipova kose Ova frizura može izgledati profesionalno, klasično, moderno ili odvažno - ovisno o tome kako želiš oblikovati svoju kosu. Stiliziranje je lakše kada je kosa kratka straga i sa strane – sve što trebaš učiniti je oblikovati kosu na vrhu i gotovo. To je najsvestranija muška frizura i nikada ne dosadi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by menshairweb (@menshairweb)

3. Teksturirani vrh glave + sužavanje (opcionalno brada)

Konusna frizura jedna je od najpopularnijih muških frizura. Nije važno imaš li ravnu, gustu, tanku, valovitu ili kovrčavu kosu - takva frizura dobro pristaje mnogim muškarcima. Strane su kratke, ali nisu obrijane na ćelavo. Kosa na vrhu glave dugačka je od 3 do 5 centimetara kako bi se teksturirano oblikovala prema gore. Njegovana trodnevna brada također se može dobro kombinirati s ovim stilom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by menshairweb (@menshairweb)

4. Zalizani back undercut i dugačka brada

Ovaj elegantni undercut izvrstan je primjer elegantne, ali vrlo moderne muške frizure. S dugom kosom na vrhu glave i punom bradom, ovaj muževni izgled prava je muška, slobodno čak možemo reći muževna frizura, premda je trud održavanja znatno veći. Ako nemaš bradu, onda je najbolje da odabereš neku drugu frizuru s ove liste najboljih!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by menshairweb (@menshairweb)

5. Buzz Cut + lagani fade

Glumac Tom Hardy poznat je po buzz cutu. Ako nosiš ovu mušku frizuru zadnjih nekoliko godina, onda si u samom vrhu po stilu i vjerojatno znaš u pola noći nabrojati sve moderne muške frizure. Osobito u kombinaciji s laganim fadeom sa strane, ovo je izvrsna muška frizura (prije svega laka za njegu i održavanje) te muževan look za sve muškarce!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by menshairweb (@menshairweb)

6. Muška frizura pompadour s fadeom i bradom

Pompadour je već dugi niz godina jedna od najpopularnijih muških frizura. Dok je klasični pompadour sjajan i oblikovan, moderni pompadour nudi puno više svestranosti. S obrijanim stranama, dosta volumena na vrhu glave i njegovanom bradom, toplo ti preporučujemo ovu modernu mušku frizuru. Stoga pitaj svog frizera sve o ovoj frizuri. Ipak, imaj na umu da ova muška frizura najbolje funkcionira s debljom, čvrstom kosom. Ovaj moderni pompadour ima jedinstven zaokret u klasičnom stilu! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by menshairweb (@menshairweb)

7. Kovrčava kosa s visokim fadeom

Ova muška frizura ima čisti fade na bočnim stranama i stražnjoj strani glave na kojoj se nalazi gusta kovrčava kosa. Muška kovrčava frizura jedan je od najboljih stilova današnjice jer koristi jedinstvenu teksturu kovrča. Dakle, ako imaš kovrče, onda svakako isprobaj ovu mušku frizuru!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by menshairweb (@menshairweb)

8. Bočni razdjeljak i srednji fade

Ova lijepa muška frizura s bočnim razdjeljkom odaje priznanje klasičnoj muškoj frizuri. Džentlmenska frizura dolazi s konzervativnim srednjim fadeom sa strane i teksturiranom kosom koja je češljana skroz na stranu. Kako bi se dobio dobar bočni dio, treba koristiti proizvod za styling sa slabim sjajem. Ova je frizura idealan spoj klasične i moderne muške frizure. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by menshairweb (@menshairweb)

9. Valovita muška frizura s niskim fadeom

Ova cool frizura za muškarce ima niski fade s kratkom valovitom kosom na vrhu glave. To je izvrstan način da prilično dobro oblikuješ „nemirnu“ valovitu ili kovrčavu kosu. Idealna je muška frizura za sve muškarce koji imaju prirodno kovrčavu kosu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by menshairweb (@menshairweb)

10. Bočni razdjeljak s nižim fadeom

Ova trendi muška frizura ima čisti prijelaz i dužu kosu na vrhu glave, koja je češljem potom oblikovana u stranu. Nekoliko milimetara sa strane i na stražnjoj strani glave savršeno je te izgleda poput kombinacije profesionalne muške frizure i casual stila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by menshairweb (@menshairweb)

11. Low fade s dugom teksturom kose

Ova muška frizura srednje duljine ima ravni suženi fade s dugačkom teksturiranom kosom koju treba oblikovati unatrag. Umjesto tradicionalno zalizane kose prema nazad, potrebni su češalj i proizvod za styling koji će ovoj frizuri pružiti volumen i postojanost. Rezultat je mješavina klasične i moderne muške frizure, a sviđat će se vjerojatno svim generacijama. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by menshairweb (@menshairweb)

12. Teksturirana quiff muška frizura s bočnim razdjeljkom i niskim fadeom

Ova je frizura već dugi niz godina jedna od najseksi muških frizura. Najbolje muške frizure posljednjih godina često imaju i dužu kosu s volumenom. S niskim fadeom i quiffom, ova frizura je savršen primjer, ali za čisto savršenstvo trebaš se obratiti vrhunskom frizeru. 

Inače, quiff je frizura koja kombinira frizuru pompadour iz 1950-ih, flattop iz 1950-ih, a ponekad i irokez. Rođena je kao poslijeratna reakcija na kratke i stroge muške frizure. Ova frizura bila je sastavni dio britanskog pokreta „Teddy Boy“, ali je ponovno postala popularna u Europi početkom 1980-ih i suočila se s ponovnim porastom popularnosti tijekom 1990-ih. Ima brojne poklonike i danas pa je s pravom možemo zvati bezvremenskom muškom frizurom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by menshairweb (@menshairweb)

13. Kratki francuski crop s visokim fadeom

Kod takozvanog french cropa je kosa na glavi duža i jednostavno je začešljana prema naprijed. Nakon pranja kose treba provjeriti ima li dobar volumen. Ova atraktivna muška frizura osobito je prikladna u kombinaciji s visokim fadeom.
Inače, french crop frizura je kratka frizura za muškarce koju karakterizira dugačak vrh s tupim rubovima s kratkom stražnjom stranom te bočnim stranama. Gornji dio i duljina sa strane ovise o preferiranom stilu, a tupi rubovi olakšavaju oblikovanje gornjeg dijela prema naprijed ili zalizano unatrag. Izuzetno je svestrana frizura i neće nikada ponestati ideja o idealnom stilu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by menshairweb (@menshairweb)

14. Man bun (muška punđa)

Muška punđa je pogodna za sve muškarce koji bi željeli nositi dugačku kosu. Ovdje jednostavno vežeš pletenicu. Ali, imaj na umu da prijelaz s duge kose na pletenicu nije baš tako laka zadaća. Uglavnom, ovo je jedna od svevremenskih muških frizura s dugačkom kosom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by menshairweb (@menshairweb)

15. High fade s quiffom i bradom

Takozvani quiff bi ti također mogao poslužiti ako želiš imati lijepu frizuru s dužom kosom. Inače, moderni muški quiff za muškarce tipično je frizura srednje duljine gdje je kosa kratka sa strane i sa leđa, a dugačka na vrhu. Odgovara ležernim i uredskim postavkama, a trenutačno je jedna od najtraženijih frizura za muškarce. Majstor brijač James Terry iz Južne Karoline savjetuje: „Pobrini se da odgovara tvom obliku lica. Okrugla lica imaju manju strukturu. Frizura četvrtastog oblika visine poput quiffa bit će povoljnija.“ Ova muška frizura također najbolje funkcionira s visokim fadeom i njegovanom bradom. Inače, ovo nije najjednostavnija muška frizura za njegu. Ipak, styling je za prvu ligu muških frizura.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by menshairweb (@menshairweb)

16. Neuredan izgled s kratkim stranama

Ako fade nije opcija za tebe, možda bi htio odabrati takozvanu neurednu mušku frizuru. Neuredan izgled doista dolazi na svoje u kombinaciji s kratkim stranama. Ako tražiš mušku frizuru koju je lako održavati, onda definitivno uzmi u obzir baš ovu frizuru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by menshairweb (@menshairweb)

17. Visoki fade s kosom zalizanom unatrag

Kako bi se ova muška frizuru dobro implementirala, potrebna je dobra pomada. Reci svom frizeru da želiš ovu mušku frizuru kombinirati s visokim fadeom. Ova frizura prilično podsjeća na glazbenike poput Elvisa Presleya. Ova klasična muška frizura stalno se vraća u vrh trendova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by menshairweb (@menshairweb)

18. Undercut

Posljednjih godina je undercut (slobodni prijevod ove engleske riječi bio bi „rezano dno“ ili „podrez“) jedna od najpopularnijih kratkih muških frizura. Ovaj način šišanja nastavit će svoju dominaciju dok god je uparen s raznim lookovima, uključujući pompadoure, quiffs i stilove s resama. Zbog velikog broja varijacija, svaki muškarac može odabrati najprikladniji stil za undercut frizuru. Najbolje izgleda na vlasnicima ravne i guste kose tamnih nijansi. Undercut se inače izvodi i na kovrčavoj kosi - to stvara zanimljiv kontrast između kovrčave kose i skraćenih pramenova.

19. Odvojeni undercut

Za sve one koji žele kratku frizuru, odvojeni undercut je fantastičan izbor. Moderan i privlačan izgled ima obrijane strane s većom dužinom kose na vrhu glave. Ova privlačna muška frizura također dobro stoji s bradom.

Zbog velikog broja varijacija, svaki muškarac može odabrati najprikladniji stil za njega. Najpovoljnija slična slika izgleda na vlasnicima ravne i guste kose tamnih nijansi. Podrezivanje se izvodi i na kovrčama - to stvara zanimljiv kontrast između kovrčave kose i skraćenih pramenova na privremenom dijelu.

20. Muška frizura Cezarov rez

Ovu mušku frizuru nosio je sam Julije Cezar! Takozvani Cezarov rez se dugo povezivao s moći. Ako želiš isprobati ovaj hrabri stil muške frizure, neka ti frizer ošiša kosu s malim, vodoravnim rubom. Fade također dolazi u obzir za ovu klasičnu mušku frizuru. 

21. Bro Flow

Ako više voliš nositi dugu kosu, ali želiš frizuru koja dobro funkcionira i za ured, bro flow je tvoja idealna opcija. Dajući grub, ali sofisticiran izgled, ova muška frizura je ozbiljan stilski izbor za gospodu svih dobnih skupina. Primjerice, slavni glumac Bradley Cooper ljubitelj je ove muške frizure. 

22. Klasični comb-over

Muška frizura pod nazivom comb-over više nije isključivo alat za prikrivanje ćelavih mrlja. Ova muška frizura s „češljanjem preko“ jedna je od najelegantnijih muških frizura. Savršena je frizura za kosu srednje duljine, a ovaj asimetrični stil vrlo je laskav i sofisticiran. Ako ti se linija kose gubi, trebao bi pobliže pogledati ovu frizuru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by menshairweb (@menshairweb)

23. Dugačka kosa ili kovrče + dugačka kosa s repom

Kada su u pitanju frizure za muškarce s dugačkom kosom, preporučuju se opušteni valovi ili kovrče. Premda je nevjerojatno jednostavan za održavanje, ovaj prirodni izgled još uvijek ima ozbiljno modernu vibru na opušten i robustan način.

Tražiš stil koji je jednostavan za kreiranje, praktičan i moderan? Konjski rep bi također moglo biti rješenje za tebe. Za postizanje ovog trendi izgleda potrebna ti je dugačka kosa barem do ramena. Zatim rukama začešljaj kosu unatrag i učvrsti je u pletenicu na potiljku. 

Photo: shutterstock

Komentari 0