Beauty

Najbolje frizure za žene u tridesetima

Ne postoji pravilo kakve bi trebale biti frizure za žene u tridesetima. Žene u toj dobi znaju što žele, imaju izgrađen svoj stil i stav te posjeduju određenu dozu zrelosti.

Prepreke u pravilu ne postoje i jedini "problem" koji može ograničavati ženinu kreativnost u nešto neobičnijim kreacijama odnosi se isključivo na određena zanimanja u kojima egzistira dress code, koji diktira određeni stil. Većina odvjetnica ukoliko ima dugu kosu istu mora nositi uredno zavezanu (rep ili punđa), a ukoliko je kosa kraća (bob) mora biti uredno isfenirana. Slična pravila vrijede i za stjuardese te žene koje rade u banci i sl., dok pak profesorice, "tete" u vrtiću, kozmetičarke i osobe koje imaju manje strog pravilnik o odijevanju mogu njegovati opušteniji stil, što opet ne isključuje ograničenja. Takozvane slobodnjake kojima je dozvoljeno gotovo sve predstavljaju modni kreatori, vizažisti, koreografi... i naravno frizeri.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

U suprotnom ne postoji razlog zbog kojega bi žene u tridesetima trebale podlijegati bili kakvim pisanim ili nepisanim pravilima. Svatko od nas je osoba za sebe sa svojim određenim stilom i jedina bitna sitnica je znati nositi to što nosiš i dobro se pritom osjećati u vlastitoj koži. U ovim su godinama još uvijek dozvoljene i poželjne sve duljine kose, kao i eksperimentiranje s gotovo svim bojama.

Što se tiče kratkih frizura tu je dopušteno gotovo sve što odgovara vašem obliku lica i stilu odijevanja. Najpraktičnija i najnosivija je poluduga kosa, tzv. bob, s čijom se dužinom i nešto kreativnijim varijantama možete poigravati jednako kao i raznim modnim dodatcima za kosu (trake,ukosnice). Jessica Chastain, Gwyneth Paltrow i January Jones, spadaju u grupu onih koje se poigravaju raznim dužinama boba, no što se boje tiče ne izlaze iz dugogodišnjih okvira, što nikako ne smatram lošom odlukom. Michelle Williams i Anne Hathaway, bile su dugogodišnje predstavnice duge kose, a novim kratkim dječačkim frizurama pokazale su koliko kratko može ujedno biti neodoljivo ženstveno.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

U ovim je godinama još uvijek "dozvoljena" duga kosa i poigravanje sa stylingom, jednako kao i igranje bojama. Da bi se dobilo na "dinamičnosti" naizgled jednostavne frizure važnu ulogu igraju šiške koje nikada ne izlaze iz mode i kojima možemo promijeniti cjelokupni izgled, bilo da su ošišane maksimalno kratko (za neki otkačeniji izgled) ili da ih ošišamo na neku dužu, oštriju varijantu te njima skrivamo neke male nedostatke.

Kod žena u tridesetima često se primjenjuje kreativno bojenje kose u više sličnih nijansi da bi se postigao "fluidni" izgled kose i kako bi se naglasila sama tehnika šišanja. Klijenticama koje dolaze u ovim hladnim danima u naš salon, preporučujemo nijanse toplih boja. To su trenutno bakrenasti, čokoladni i tamniji medenii tonovi koji u kombinaciji s malo izraženijim a opet nježnim pramenovima ubačenim u šiške daju mekoću cijeloj frizuri i stvaraju nježan okvir cijeloga lica.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0