Beauty

Na koju kozmetiku biste trebali trošiti, a na kojoj štedjeti?

Nema puno smisla trošiti bogatstvo na sve kozmetičke preparate, samo na neke, provjerite koje...

Vjerujemo da imamo puno novca da bismo bogatstvo potrošili na sve one fine kremice, ruževe u veličanstvenim pakiranjima, serume i mirisne losione u luksuznom bočicama... Ali sve i da smo ludo bogati, na neke kozmetičke proizvode nema smisla trošiti veliku lovu. Na neke, ipak, da. Evo na što se isplati trošiti, a na što ne:

1. Sredstva za čiščenje lica

Većini lica odgovara nježnije sredstvo za ulanjanje make-upa, a takvih ima na tržištu u svim cjenovnim razlikama. Osim ako nemate neki veći problem s kožom, ne trošite puno - ovo nije nešto što vam se dugo zadržava na licu - ionako ga isperete ubrzo nakon nanošenja.

 | Autor: Getty Images Getty Images

2. Mlijeka i losioni za tijelo

Ovdje stvarno ne trebate ludo trošiti - čak i u običnim trgovinama možete naći izvrstan proizvod. Koža našeg tijela je zahvalna - treba joj malo vlage, tu i tamo masnoće i možda malo mirisa, a to možete pronaći po sasvim prihvatljivim cijenama.

3. Serum za lice

Potrošite - ovdje ćete dobiti koncentrirane sastojke za njegu vašeg lica, s njim ćete započeti i završiti dan i ako je dobar, vidjet ćete rezultate. Iako će vam kupnja dobrog seruma olakšati novčanik, uštedjet ćete na drugim proizvodima za lice na koje ste dosad možda bezrazložno trošili.

4. Hidratantna krema za lice

Ako ste kupili (i puno platili) serum, onda ne trebate trošiti stotine kuna za hidratantnu kremu. Neka odgovara vašem tipu lica i ima SPF. Pronaći ćete sasvim dobru kvalitetu za pristojan novac.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images 5. Ruž za usne

​Svako malo se mijenjaju trendovi, a ionako uvijek trebate nekoliko nijansi. Da biste to sve stigli sa skupim brandovima - bili biste u bankrotu. Radije njegujte svoje usne hidratantnom kremom koju koristite za lice, katkad im priuštite piling i neki stari trik, poput maske od meda - i kupite ruževe prihvaljive cijene.

6. Puder za lice

Ovdje potrošite! U kategoriji šminkanja sve počinje od dobrog tena, a dobra formula pudera neće štetiti vašoj koži, isušivati je ili prouzročiti prištiće. Ipak puder vam na licu ostaje cijeli dan.

Photo: Getty Images

Komentari 0