Beauty

Na kojim make up proizvodima je OK štedjeti?

I dok biste za puder trebali izdvojiti malo više novca, na nekim proizvodima slobodno štedite

Svatko od nas želi pružiti sebi samo najbolje, a kada je riječ o make up-u, ženama je to posebno važno. Kada biramo šminku, obično se hvatamo za one skuplje artikle jer mislimo da cijena znači i kvalitetu, dužu postojanost, ali da u isto vrijeme neće ostaviti negativne posljedice na našoj koži.

Ipak, kao i u mnogim drugim stvarima, skuplje ne mora obavezno značiti i bolje. Dakle, za koje to proizvode ipak vrijedi izdvojiti više novca, a za koje ne?

 | Autor: Getty Images Getty Images Kada kupujete puder ili sjenila za oči, nemojte štedjeti

Većini je teško izabrati puder koji odgovara boji i tipu kože, a i osvjetljenje u trgovini može utjecati na to da kupite puder koji vam ne odgovara ili koji jednostavna ne pokriva nesavršenosti na koži na pravi način. Problem se može javiti i kada konačno pronađete puder koji vam odgovara, ali nakon pola godine ga prestanu proizvoditi, zbog velikog broja brendova koji se nalaze na tržištu. Zato je dobro ulagati u klasične pudere koji su provjereni i koji se dugo nalaze u prodaji, i koji ne sadrže sumnjive sastojke koji su možda štetni za vašu kožu.

Kvalitetna sjenilo za oči je također nešto zbog čega nećete požaliti 

Najbolja su ona u kamenu, a koliko će se takva sjenila zadržati na kapcima ovisi i o načinu na koji ste ih nanijeli. Nažalost, na tržištu se nalaze i ona sjenila koje blijede, mrve se i pucaju poslije vrlo kratkog vremena, pametnije je birati provjerene svetske brendove s kojima nećete pogriješiti.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Štedite na ruževima i maskarama

Što se tiče drugih meke up proizvoda, poput ruža za usne, maskare i rumenila, za njih je karakteristično da im cijene variraju. Ipak, osim cijene, uglavnom ne postoji velika razlika među njima, pa pokušajte pronaći neku jeftiniju maskaru. Vjerujemo da nećete požaliti.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0