Beauty
1/7

Muške frizure za svečane prigode

Frizura u svečanim prigodama jednako je važna kao i ispeglana košulja. Ona je završni dodatak cijelom stylingu, odraz našeg stila i sredstvo kojim možemo ostaviti bolji dojam.

Uz pomoć frizure ističemo ono najbolje na nama, skrivamo nedostatke i upotpunjujemo dojam. Za prvi dojam potrebno od prilike 7 sekundi i u tih 7 sekundi procesuiramo sve na drugoj osobi, stoga se sami potrudite da dojam bude što bolji i da vam frizura pomogne u tome.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Muškarci s poludugom kosom moraju paziti da im je kosa uvijek čista. Poluduga kosa podložna je raznim transformacijama i odlična za isticanje stila, no, sve to pada u drugi plan ako je kosa neoprana. Poludugu kosu najbolje je stilizirati laganim voskom. Ovakva kosa i brada idu zajedno, no, onda je dobro, pogotovo ako je kosa duža, svezati kosu, kako bi lice došlo više do izražaja, a dojam bio uredniji i u skladu s prigodom.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Muške kratke frizure zahtijevaju redovito šišanje. Jedino muškarci s izričito pravilnim crtama lica mogu si dopustiti malo "neuredan" stil. Svi ostali koji žele izgledati uredno, trebaju redovito na šišanje. Nemojte dopustiti da između šišanja prođe više od 3-4 tjedna. Kratke frizure je vrlo lako održavati. Čak i kada kosa malo naraste, jednostavne su za održavanje i mogu se modificirati prema osobnom stilu.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Češalj i gel trebaju biti vaši najbolji prijatelji uoči zabava i svečanih prilika. Njima možete lakše napraviti ravan razdjeljak, počešljati kosu bliže vlasištu i začešljati je iza uha. Zalizane frizure u trendu su zbog popularne serije Mad Men i mogu se primijeniti na gotovo sve dužine. No, ne brinite se ako vam se ne sviđa ovaj zaglađeni stil. Razbarušena kosa također odlično pristaje uz odijelo. Muškarci s nježnim crtama lica vole, uz dugu kosu, pustiti i bradu. Bilo da se odlučite za trodnevnu modernu bradu ili dužu bradu, vidljivim dlačicama na licu naglasit ćete muževan izgled.

Nevjerojatno je koliko brada i frizura mogu podići izgled i pomoći u prikrivanju nedostataka. Pobrinite se da uvijek budete uredni, da stil frizure odgovara vama i vašoj osobnosti. I onda bezbrižno uživajte u zabavi.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0