Beauty

Mrlje od ruža možete riješiti lakom za kosu: I još njegovih primjena

Spašava najlonke, čuva uspomene, uklanja mrlje... Lak za kosu zbilja je čudotvorno sredstvo!

Lak za kosu je preparat kojim uspijevamo ukrotiti nestašnu kosu te frizuru "nagovoriti" da stoji onako kako mi to želimo, ali bočica koja skriva ljepljivu tekućinu može vam poslužiti u još nekoliko situacija iz kojih se nije lako izvući

1. Mrlje od ruža  na košulji ili nekom drugom odjevnom predmetu znaju biti prilično nezgodne, a moguće ih je jednostavno ukloniti uz pomoć laka za kosu. Poprskajte mjesto na odjeći, pustite da odstoji 10 minuta te potom istrljajte spužvom. Rublje operite u perilici na temperaturi navedenoj na odjeći kako bi isprali ostatak spreja.

2. Lak za kosu može spasiti i vaše najlonke. Područje prstiju našpricajte nakon svakog pranja i tako produžite vijek trajanja omiljenih najlonki.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

3. Želite li dječji crtež koji ste odlučili objesite na vrata od hladnjaka ili kuhinjskog ormarića zaštiti od tragova masnih prstiju, našpricajte ga lakom za kosu. Malo umjetničko djelo će zbog sloja laka duže zadržati postojanost boja.

4. Ukoliko ste odlučili sačuvati cvijet ili buket koji vam je poklonila draga osoba, kad se osuši krhke cvjetove nasprejajte lakom za kosu kako se ne bi raspali.

5. Uz pomoć laka za kosu možete se brzo rješiti žvakače gume iz tepiha. Nakon što je posprejate, žvaka će se stvrdnuti i jednostavno ćete je ukloniti uz pomoć noža ili nekog drugog oštrog predmeta.

6. Omiljene cipele će zablistati uz pomoć proizvoda prvenstveno namijenjenog kosi. Nakon što ste uništili cipele ili čizme možete nasprejati lakom za kosu kako bi im osigurali dodatni sjaj. Ovaj trik vrijedi samo za obuću čija je površina glatka.
 

Photo: Getty Images

Komentari 0