Beauty

Može li se korektor koristiti umjesto pudera? Ovo su zamke koje treba izbjegavati

  • Postoje neki dani kad nam se jednostavno ne da na lice nanositi puno make up proizvoda, ali i oni dani kada manje jednostavno izgleda bolje - tih dana volimo koristiti korektor umjesto pudera za kreiranje suptilnog make up looka
  • Korektor nam može biti dobra zamjena za puder, no treba voditi računa o nekim stvarima poput nijanse, gustoće i načina nanošenja
  • Sve savjete za to kako koristiti korektor umjesto pudera potraži u nastavku
  • Pročitaj više: Proizvod o kojem se priča: Chanel ima novu nijansu highlightera koja je već rasprodana

Bez obzira na to jesmo li tip koji voli no make up look ili češće radije odabiremo full glam make up look, uvijek će biti onih dana kada ćemo preskočiti šminku ili je nanijeti u minimalnim količinama jer je našoj koži potreban odmor. Tih dana se često zapitamo - možemo li koristiti korektor kao podlogu, umjesto pudera? Naravno da možemo, ali moramo birati pravu vrstu proizvoda i tehnike nanošenja.

Možda vas zanima Na police je stigao korektor koji radi sve što ti treba: posvjetljuje, prekriva podočnjake, bore i nepravilnosti Rubrika Beauty Beauty

Primarna svrha pudera je ujednačavanje cjelokupnog tona kože i stvaranje podloge za slojevito nanošenje drugih make up proizvoda. Korektor često ima gušću teksturu za prekrivanje mrlja, ožiljaka i drugih “nedostataka” na našoj koži. Također, on može posvijetliti kožu ispod naših očiju kako bi nam pomogao kreirati barem privid toga da smo sinoć odspavali punih osam sati u komadu. Kad se radi o puderu, ne moramo ga uvijek nositi, a da bi nam koža i dalje izgledala besprijekorno. Nošenje korektora kao podloge pruža slične prednosti, ali je lagan i prozračan na koži. Također skraćuje vrijeme šminkanja, što je odlično za one da kad smo u žurbi.

Korektor vs. puder: U čemu je razlika?

Korektor i puder idu ruku pod ruku, ali imaju različite funkcije. Za razliku od korektora, puder je namijenjen za nošenje na cijelom licu i to je najznačajnija razlika između njih. Puder se obično nanosi na kožu kao podloga, dok je korektor pigmentiraniji kako bi pružio snažniju dozu prekrivanja na ciljanim područjima lica. Korektor može posvijetliti i prekriti tamne podočnjake, mrlje i nesavršenosti, dok puder ujednačava ton kože za kreiranje besprijekorne baze.

Njihova gustoća i tekstura se također razlikuju. Puder je rjeđi i dostupan u raznim finišima - sjajnim ili mat. S druge strane, korektor je obično gušće konzistencije i namijenjen je dodatnom prekrivanju određenih područja u odnosu na nanošenje na cijelo lice.

Način primjene se također razlikuje između ova dva tipa proizvoda. Kada koristimo korektor kako bismo prikrili male nedostatke na određenim područjima lica, najbolje je nanijeti malu točkicu na to područje i izblendati ju. Zatim dodajemo još korektora, ako je potrebno, dok ne budemo zadovoljni prekrivanjem. Za stapanje korektora s kožom najčešće koristi mali kist. S druge strane, za nanošenje pudera se obično koristi veći kist ili spužvica jer njega nanosimo na cijelo lice za ujednačavanje tena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @coverfx

Možda vas zanima 5 drogerijskih korektora koji prekrivaju podočnjake jednako dobro kao oni skuplji Rubrika Beauty Beauty

Koje su prednosti, a koji nedostaci kod korištenja korektora umjesto pudera?

Korištenje korektora umjesto pudera kad se želimo što brže našminkati ili kada jednostavno želimo izbjeći nošenje više proizvoda na licu je odlična opcija. Korektor je uistinu svestran proizvod koji možemo ukloniti ili nadograđivati, ovisno o svojim preferencijama. Korištenje korektora za kreiranje podloge dobro funkcionira na svim tipovima i tonovima kože, ali trebali bismo izbjeći nošenje samo korektora ako tražimo visoku razinu prekrivanja.

Samo jedna stvar bi mogla predstavljati problem kod korištenja korektora umjesto pudera, a to je odabir prave nijanse. Najčešće biramo korektor koji je malo svjetliji od našeg tona kože kako bismo posvijetlili područje oko očiju ili ona mjesta gdje imamo nedostatke. No, ako koristimo korektor umjesto pudera potrebno je odabrati nijansu koja odgovara našem prirodnom tonu kože kako ne bismo bile preblijede, neujednačenog i pepeljastog tena. U ovom slučaju su iznimno korisne palete koje sadrže korektore u više nijansi.

Možda vas zanima Ovaj luksuzni puder jedan je od najboljih na svijetu, slažu se stručnjaci i brojne korisnice Rubrika Beauty Beauty

Pravilan način nanošenja korektora kao podloge

Najveća pogreška koju većina ljudi radi kada nanosi korektor kao podlogu je loša priprema ili potpuni izostanak pripreme kože. Važno je nanositi korektor na čistu, hidratiziranu kožu. Ako je koža suha ili joj je potreban piling, korektor neće dobro obaviti svoj posao i neće se lijepo stopiti s kožom lica. Stoga je u ovom slučaju jako važna skincare rutina koja bi trebala uključivati proizvod za čišćenje lica, potom hidratantni serum i bogatu kremu. Primer je također odličan za kreiranje suptilnog sjaja i glatkog finiša prije nanošenja korektora. On će također omogućiti postojanost korektora satima.

Nakon što smo pripremile kožu, potrebno je odrediti gdje ćemo sve na lice nanijeti korektor. Make up artisti preporučuju nanošenje korektora duž linije čeljusti za početak, kako bismo bili sigurni da nam nijansa odgovara. Potom možemo korektor nanijeti izravno na kožu lica ili na gornju stranu dlana, a zatim prstima, spužvicom ili kistom za blendanje na lice. Ako je potrebno više korektora na određenim područjima na licu, samo nanesemo više proizvoda kako bismo postigli željenu razinu prekrivanja. Posljednji korak je fiksiranje šminke kako se ne bi pomaknula, razmazala ili isparila s kože tijekom dana.

Možda vas zanima Više od 30.000 kupaca Amazona koristi ovu micelarnu vodu, a vole ju i zvijezde Rubrika Beauty Beauty

Kako odabrati pravi korektor?

Korektori, baš kao i puderi, nude široki raspon razine prekrivanja, od laganog do potpunog, stoga je odabir pravog korektora ključan kako bismo bili sigurni da će nam pružiti prekrivanje i finiš koji želimo. Lagani korektor s prozirnim završetkom odličan je odabir za kožu koja ima malo ili nimalo prištića ili hiperpigmentacijskih mrlja koje treba prikriti. Gušći korektori idealni su za prekrivanje tamnih mrlja, hiperpigmentacije, aktivnih prištića i ožiljaka od akni. Neki make up stručnjaci znaju pomiješati korektor s hidratantnom kremom ili kremom sa zaštitnim faktorom te ga na taj način koristiti kao podlogu.

Možda vas zanima Ovaj moćni korektor polagano osvaja društvene mreže: zašto ga želimo u svojoj kozmetičkoj torbici? Rubrika Beauty Beauty

U konačnici, bilo da radije prvo nanosiš korektor ili puder, ili se odlučiš odreći jednog ili drugog, uvijek je poželjno odabrati prave proizvode i nijanse za svoju kožu kako bi stvorila besprijekoran make up look.

Photo: Instagram @sarahsmakeupcorner

Komentari 0