Beauty

Moguće je: Do bijelih zubi na prirodan način

Jeste li znali da namirnice koje imaju moć prirodnog izbjeljivanja zubi već imate u vlastitoj kuhinji?

Bijele zube možete imati i bez korištenja grubih kemikalija i čestih odlazaka kod stomatologa, tvrde oralni stručnjaci. Odabrano voće i povrće, također može održavati zube bijelima, a sigurno je zdravije od raznih proizvoda koje zubari koriste u svrhu izbjeljivanja. Tijekom vremena, izbjeljivanje zubi kod stomatologa, može ih učiniti jako osjetljivijima i podložnima kvarenju, zato je važno pronaći prirodan način za blistavi osmijeh.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Za blistav osmijeh, konzumirajte voće i povrće koje čisti zube. To su prije svega: karfiol, mrkva i celer. Ove namirnice čiste zube za vrijeme žvakanja, tvrde profesionalci. Slina koja se oslobađa tijekom žvakanja također pomaže pri neutraliziranju kiseline i štiti zubnu caklinu. Mliječni proizvodi s visokom razinom kalcija pomažu zubima da budu zdravi i bijeli, a posebice treba izdvojiti tvrde sireve koji uklanjaju čestice hrane. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

Uz to, svima omiljeno voće, jagode i naranče, također uspješno poliraju zube. Važno je napomenuti da treba izbjegavati duhan, soja sos, vino, kavu i čaj - ako želite da vam zubi blistaju!

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0