Beauty
Moderna Kleopatra kao beauty inspiracija Moderna Kleopatra kao beauty inspiracija Moderna Kleopatra kao beauty inspiracija Moderna Kleopatra kao beauty inspiracija Moderna Kleopatra kao beauty inspiracija Moderna Kleopatra kao beauty inspiracija Moderna Kleopatra kao beauty inspiracija 1/9 Moderna Kleopatra kao beauty inspiracija Moderna Kleopatra kao beauty inspiracija

Moderna Kleopatra kao beauty inspiracija

Žena koja do dan danas slovi kao najljepša u povijesti, Kleopatra, kupala se u medu i mlijeku te se izuzetno brinula o svojoj koži

Jedna od najvećih ikona ljepote u povijesti definitivno je Kleopatra - najljepšom ekranizacijom mnogi smatraju Elizabeth Taylor, hollywoodsku glumicu koja je i sama nosila čarobnu karizmu te sigurno doprinijela popularnosti ove vladarice. Povijest nam donosi fascinantne priče o ženama koje su imale moć, a jedna od njih je i ova egipatska krasotica koja se navodno kupala u mlijeku i medu. Prema pričama, izuzetno se brinula o koži te satima njegovala lice i tijelo, a popularan je bio i njezin make-up. Tamna linija oko oka za Egipćane je značila zaštitu od zala, vjerovali su i da će to odagnati razne bolesti. S vremenom se taj izgled, zahvaljujući egipatskim iskopinama, zadržao kao asocijacija na ljepoticu koja se u povijest kozmetike upisala kao jedna od prvih ikona. Ovaj izgled postao je hit i u šezdesetim godinama - cure željne konkretne šnimke, poput sitne Twiggy, koristile su debeli eyeliner kako bi uokvirile pogled i napravila ga čarobnim. No početak svega bila je egipatska vladarica - sve o tome zna Mirta Pejić, naša utjecajna vizažistica. - Povijest je pamti kao jednu od najljepših žena, a njezin je make-up legendaran baš kao i rijeka Nil. Danas možemo s lakoćom rekreirati njezin izgled, a prvi korak je dobra baza. Predlažem da puder bude nijansu svjetliji, na taj način ćete postići blistavost i svježinu vašeg tena. Tekući puder možete staviti i na kapke te ga iskoristiti kao bazu za sjenilo - govori.

 | Autor: Danijel Berković Danijel Berković

Ako imate problema s T-zonom, matirajte je, no ne i područje oko očiju. Obrve su ovdje jako bitne - ako želite istaknuti dramatičnost, predlažem nijansu tamniju od boje obrva. Nije teško napraviti ih savršenima: prvo nacrtajte gornji luk, od unutra prema vanjskoj strani lica, naravno, a nakon toga ide blendanje boje i popunjavanje eventualnih rupa. Možete povući i donju liniju, no onda su obrve iznimno istaknute, dramatične. Nakon toga ide sjenilo - s vremenom se Kleopatra look mijenjao i postao prepoznatljiv zbog tuša, a boja sjenila se prilagođavala. Najpoznatija je varijanta s tirkiznom olovkom, a onda i zelenom, ljubičastom, zlatnom... Čak su se u nekim ekranizacijama pojavljivale i kombinacije svih tih boja. Za karnevalski look predlažem sve nijanse, no za svakodnevni izlazak u grad ipak je zlatna najpraktičnija. Ona uvijek daje dašak glamura i nedodirljivosti, kreira bazu imidža same Kleopatre - ističe vizažistica. Zlatno je sjenilo važno nanijeti, u ovoj priči na cijeli kapak, i blendati ga prema obrvama, aplikatorom ili prstima. Na taj način kreirana je podloga za tuš, nastavlja Mirta.

 | Autor: Danijel Berković Danijel Berković - On je zaštitni znak ovog stila. Njega također možemo dozirati prema želji, ovisno o dramatičnosti dojma koji želimo postići. Bilo da je tanja ili deblja, linija završava na kraju oka i rubom prema gore, kao oblik ribljeg repa. No, u slučaju večernjeg izlaska, predlažem jaču, oštriju liniju. Nakon toga ide donja linija, ispod oka, koja također ima svoju putanju. Trepavice treba uviti uvijačem prije nanošenja maskare, a možemo staviti i umjetne, pune ili parcijalne. Maskara ovdje ide u više slojeva jer se radi o jakoj šminki. Konture obraza možete istaknuti bronzerom koji se blenda ispod jagodične kosti, a na samu jagodicu ide rumenilo - govori.

Photo: Danijel Berković

Komentari 0