Beauty 18. kolovoza 2019.

miss7 ti daruje kultni 4711

Registriraj se i odgovori na nagradno pitanje, a miss7 najkreativniji odgovor nagrađuje kultnim parfemom!

Dobitnica nagradnog natječaja je Andrea Štulec. Čestitamo!

Slavni parfem, 4711 Echt Kölnisch Wasser, poznat kao kolonjska vodica ili voda iz Kölna dolazi iz istoimenoga njemačkog grada. Znaš li da je njegova originalna receptura stara više od tristo godina i vjerojatno je jedan od najstarijih parfema koji se i dalje koristi? Izmislio ga je Giovanni Maria Farina krajem 18. stoljeća, 1709. godine, u tvornici koja radi još i danas.

 | Autor: Ovaj je slavni parfem ubrzo postao svima omiljeni pa se namirisati mogao na svim kraljevskim dvorovima. Ime mu je Farina dao kako bi odao počast svome novom domu, Kölnu. Naime, u to su doba dozvole za useljavanje stranaca bile stroge, a ovaj Talijan uspio ju je dobiti. Kako bi se zahvalio, uzeo je ime Johann i svijetu pružio jedan od najpoznatijih mirisa u povijesti.

 | Autor:
"Pronašao sam miris koji me podsjeća na talijanska proljetna jutra, planinske narcise i cvjetanje naranče nakon kiše", pisao je. Miris citrusa koji se širi iz ovoga parfema još uvijek ne prestaje očaravati, a svoje obožavatelje i dalje ne gubi! Tradicija i pomno birani sastojci uz malu tajnu iz recepture ključ su njegove duge povijesti. Spoj limuna, naranče, klementine, limete, grejpa... Možeš li ga već osjetiti? Ovaj parfem osvježava mirisne pupoljke i idealan je za posljednje dane ljeta, a miris je to koji se ne zaboravlja. Zato smo i tebi odlučile darovati jedan.

Želiš li svoj primjerak? Prijavi se i odgovori na pitanje, a miss7 najkreativniji odgovor nagrađuje!


Pravila nagradnog natječaja i politiku privatnosti pogledaj ovdje.

 

Komentari 0