Beauty

miss7 test: jefitni vs. skupi lak za nokte - u čemu je razlika?

Kad su lakovi na nokte u pitanju, znamo da su njihove cijene prilično raznolike. No, vrijedi li uložiti malo više novca u skupi lak? Odgovor ti donosimo u nastavku

"Zašto su neki lakovi za nokte i do 10 puta skuplji od drugih?", "Drže li ti lakovi duže?" i "Vrijedi li izdvojiti stotinjak kuna za lak koji, realno, možeš kupiti za puno manju svotu?", samo su neka od pitanja koja su svim ženama barem jednom prošla kroz glavu kad su ovi beauty preparati u pitanju. Kako bih dobila odgovore na ova i brojna druga pitanja, testirala sam dva laka - jedan skupi i jedan jeftini. Evo u čemu je razlika: 

1. OPI Nail Lacquer (98,90 kn)

Sigurno si barem jednom čula za ovaj popularni brend lakova za nokte koji je beauty rutina brojnih trendseterica koje ga nerijetko hvale na svojim društvenim mrežama. Upravo to je i razlog zašto se baš on našao na mojoj listi za testiranje. Kako sam ljubiteljica svijetlih, nude i pastelnih boja, odlučila sam se za nježno ružičastu nijansu Vernis A'Ongles.  

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića OPI Nail Lacquer (1. dan)

Rezultati:

Moj prvi susret s ovim OPI lakom za nokte bio je prilično razočaravajući. Osim što ima vrlo tanku četkicu koja se uvija pri nanošenju, ovaj lak je dosta rijedak pa ga nije dovoljno nanijeti u jednom sloju. Od pozitivnih strana moram istaknuti da se lak brzo suši i da odlično izgleda na noktima. I dok se mnogi kunu da im OPI lakovi traju tjedan dana, moj je izdržao puna tri (bez ikakve ogrebotine). Četvrti dan počeo se jako guliti s pojedinih noktiju i izgledao je jako loše. Tijekom tih dana normalno sam obavljala svoje svakodnevne aktivnosti, od poslova u redakciji do kućanskih poslova. 

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića S lijeva na desno: OPI Nail Lacquer (2. dan); OPI Nail Lacquer (3. dan); OPI Nail Lacquer (4. dan)

Možda vas zanima Tjedan dana sam testirala gel nadlak za nokte - i genijalan je! Rubrika Beauty Beauty

2. Essence the Gel Nail Polish (12,90 kn)

U konzultaciji s prijateljicama i u skladu s njihovim preporukama, moj odabir za jeftini lak za nokte pao je na Essence the Gel Nail Polish. Naime, one garantiraju njegovu postojanost i jako su zadovoljne njegovom teksturom. I ovoga puta odabrala sam nježnu boju. RIječ je o nude-ružičastoj nijansi koja se odlično stopila s kožom. 

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Essence the Gel Nail Polish (1. dan)

Rezultati:

Ono što me kod ovog laka posebno osvojilo svakako je široka četkica koja olakšava nanošenje i puno je jednostavnija za korištenje od one kakvu ima skuplji lak koji sam testirala. Kad je riječ o samoj teksturi laka, Essence je malo gušći u odnosu na OPI pa je jedan sloj bio dovoljan za potpuno prekrivanje i brzo sušenje. Što se tiče trajnosti, ovaj pristupačni lak trajao mi je puna dva dana, dok je treći dan došlo do guljenja boje s vrhova, ali i uz rub pojedinih noktiju. Moram napomenuti da sam tijekom testiranja radila podjednake aktivnosti kako bi test bio uspješniji. I da, s oba laka sam izbjegavala ribanje masnog posuđa - to sam prepustila sestri!

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića S lijeva na desno: Essence the Gel Nail Polish (2. dan); Essence the Gel Nail Polish (3. dan)

Možda vas zanima 5 boja lakova za nokte koji odlično pristaju uz preplanuli ten - stvoreni su za ovo doba Rubrika Beauty Beauty

Zaključak: 

Rezultati mojeg malog testa pokazali su da se kupovina skupog laka za nokte baš i ne isplati. Između dva laka koja sam testirala, skuplji se teže nanosio i zahtijevao je slojevito nanošenje, dok je jeftiniji imao puno bolju četkicu i mogao se nanijeti u samo jednom sloju. Kad je postojanost lakova u pitanju, skuplji lak trajao je SAMO jedan dan duže, što je prilično neočekivano s obzirom na to da košta gotovo 10 puta više. Međutim, ono što svakako izdvaja OPI lak u odnosu na Essence je njegov besprijekoran izgled i sjaj koji mu se ne može osporiti. 

Photo: privatna arhiva Kristijana Musića
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nikaboras

    Rekla bih da je ovo poprilicno povrsno i nedovoljno ispitivanje da bi se doslo do zakljucka isplati li se dati skoro deset puta vise novaca za lak za nokte. Koristila sam upravo marke koje je novinarka ispitivala. Moje iskustvo je ... prikaži još!