Beauty

Mislite da znate pravilno skinuti šminku? Razmislite ponovno!

U četiri koraka lako ćete i učinkovito skinuti make up s lica, jer do sada to možda i niste dobro radili...

Ne postoji toliko dobar osjećaj koji se može usporediti s večernjim skidanjem šminke (ok, možda skidanje grudnjaka nakon napornog dana može konkurirati).

Naravno, redovito skidanje make upa jedan je od najvažnijih koraka na putu prema zdravoj i njegovanoj koži. No, mnogi od nas cijeloga života (dobro, od kad ste otkrili čari šminke) žive u zabludi i uvjereni su kako rade to na najispravniji mogući način. Ipak, stvari su nešto drugačije.

Postoji nekoliko koraka koje uvijek morate napraviti:

Korak 1: Koristite vlažne maramice kako biste uklonili veći dio šminke s lica, ali izbjegavajte područje oko očiju.

Korak 2: Za skidanje maskare, tuša za oči i sjenila koristite blazinicu i ulje kreirano posebno za ovo osjetljivo područje. Tako ćete izbjeći nadraženost i crvenilo.

Korak 3: Sada je vrijeme za sredstvo za čišćenje lica. Tako ćete ukloniti i posljednje zaostale tragove šminke. 

Korak 4: Na kraju, napokon je došao trenutak da lice isperete običnom vodom. Ne zaboravite i nježni piling koji možete napraviti i od sastojaka koji imate kod kuće te na kraju, umjesto da lice trljate ručnikom, nježno njime tapkajte. Naravno, piling nije potrebno svakodnevno raditi. Bit će dovoljno jednom tjedno.

Možda vam se čini kao da je ovo jako puno koraka za higijenu tako male površine tijela, ali jako brzo ćete primijetiti kako je vaša koža puno zdravija.

Photo: Getty Images

Komentari 0