Beauty

Mislite da pravilno nanosite puder? Razmislite ponovno!

Iako ste možda sigurne da pravilno nanosite tekući puder, ipak pročitajte savjete da biste postigli savršen ten

Prije svega kada birate puder, nemojte ga probavati na ruci, nego nanesite tri različite nijanse na čeljust. Naravno, koji puder vam odgovara morate provjeriti na dobrom svjetlu i sami pred ogledalom, bez puno slušanja drugih osoba, osim ako nisu stručnije od vas.

Puder nikako ne bi trebao biti jako vidljiv na vašoj koži, pa ga prema tome i birajte. Ponekad je potrebno da odaberete dvije različite nijanse pudera, svjetliju i tamniju, jer vam ten na licu može biti različite boje, naročito tijekom ljeta, pa će vam na nekim dijelovima lica trebati svjetlija nijansa, a na nekim tamnija.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Morate obratiti pažnju na to koji tip kože imate. Ako vam je koža na licu masna, morate koristiti tekući puder u kombinaciji s puderom u kamenu. Ako imate suhu kožu, morate prije nanošenja pudera staviti dobru hidratantnu podlogu, a kada je normalna koža u pitanju, tu možete upotrijebiti neki koji vam se najviše sviđa.

Za nanošenje pudera obavezno biste trebali koristiti široki kist. To bi trebao biti kupolasti kist kojim ćete uspjeti prekriti baš sve problematične dijelove. Kada nanosite puder, nanosite ga pokretima prema dolje kako ne biste začepili pore i kako bi puder bio neprimjetan. Kako bi vaša koža izgledala besprijekorno, lagano kistom tapkajte puder po licu, a nikako ga nemojte mazati. Kada nanosite puder, krenite od nosa, sredine čela i brade, zatim prijeđite na jabučice obraza, a tek onda na ostatak lica. Kada nanosite puder u prahu, vodite računa o tome da ne pretjerate. Nanesite ga samo na T zonu i to u malim količinama, jer se na tim mjestima puder prvo skida.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0