Beauty

Mislili ste da znate? Savjeti za korištenje pudera i korektora

Podloga mora biti ravnomjerna, ali ne smije djelovati poput maske ni biti presvijetla.

Uz ove trikove upotreba pudera i korektora pretvara se u dječju igru ​a rezultat je blistav ten.

Puder

Kupnja idealnog pudera mnogim ženama može pretvoriti u noćnu moru. Dok jedan nema dobru moć prekrivanja, drugi djeluje poput krute maske koja isušuje lice, a treći neće biti dovoljno postojan. Osim toga, većinu pripadnica ljepšeg spola muči pitanje koja je nijansa optimalna za njihov ten i kakvi su to novi puderi s nekim "čudnim" sastojcima.

Optimalan puder za svaki tip kože

Danas postoje posebni proizvodi koji su prilagođeni određenim tipovima kože, njezinim potrebama. Primjerice, za suhu kožu idealni su tekući puderi. Oni sadrže sastojke za njegu, ali ne tako mnogo čestica pudera koje bi mogle dodatno isušiti kožu ili se nakupiti u finim boricama ili crtama na licu. Osobe koje imaju mastan ten također mogu koristiti tekuće, ali i kompaktne pudere. Pritom pripazite da odaberete proizvode koji će čitav dan matirati ten. U međuvremenu su se pojavili i "inteligentni" puderi posebno namijenjeni mješovitoj koži koji hidratiziraju suha područja, a masnoj zoni čelo - nos - brada uklanjaju sjaj i daju mat izgled.

 | Autor: Getty Images Getty Images Kako pronaći pravu nijansu

Kada odlazite u kupovinu novog pudera, najbolje bi bilo da se predhodno uopće ne šminkate. Odgovara li, zaista određena nijansa vašem tenu, svakako isprobajte tamo gdje ćete ga kasnije nanositi, dakle na licu! Pregib ruke, na primjer, nije prikladan za ispitivanje nijanse jer je koža na ovom mjestu nešto tamnija i drugačije je strukture.

Sve nijanse koje dolaze u obzir, nanesite ravnim potezima koji se djelomično preklapaju, i to ili na čelo ili na donji dio obraza. Idealna je ona boja koja se skoro bez prijelaza stapa s vašim tenom. Za koji god puder da se odlučite, svakako izbjegavajte one koji su tamniji od prirodne nijanse vašeg lica jer to uvijek djeluje umjetno i postaraće vas. Postoji jedan izuzetak, dnevna krema u boji koja je lagana alternativa tekućem puderu, slobodno može biti za nijansu tamnija! Za savršenu podlogu uvijek prvo nanesite kremu i ostavite je 10 minuta da se upije, pa ten kasnije neće biti pun mrlja.

Photo: Getty Images

Komentari 0