Beauty

Micelarno mlijeko je stiglo i u naše trgovine - što je ono i po čemu se razlikuje od micelarne vode?

Micelarna voda, micelarni šampon, micelarna tuširalica - sve nam je bilo donekle jasno. Ali što je micelarno mlijeko nismo uspjeli shvatiti sve dok nismo dobroooo istražili

Iako je, kad se tek pojavila na tržištu, bila velika enigma, micelarna voda za uklanjanje make upa danas je dio stalne postave gotovo svake kupaonice i jedna je od najuspješnijih beauty inovacija posljednjih godina. S obzirom na to da se micelarnom vodom šminka skida višestruko brže nego s bilo kojim drugim proizvodom za čišćenje lica, nije ni čudo da joj brojni sapuni i pjene za čišćenje uopće nisu konkurencija. U čemu je njena tajna? Naime, micelarna voda (ili otopina) sastoji se od (termalne) vode i micela. Micele su male kuglice koje su načinjene od uljnih molekula čija je uloga uklanjanje različitih vrsta prljavštine s lica te da pritom štite i ne isušuju kožu.   | Autor: Miss7/PR Miss7/PR S lijeva na desno: La Roche-Posay Effaclar micelarna voda (oko 80 kn), Garnier micelarna voda (oko 60 kn), Nivea Urban Detox micelarna voda (oko 60 kn)

Ovu, provjereno dobru, formulu brojni su eksperti za njegu kože odlučili iskoristiti i u drugim područjima pa su se na tržištu tijekom prošle godine pojavili proizvodi poput micelarne pjene i gelova za umivanje, zubnih pasta, micelarnih šampona i micelarnih mlijeka za tijelo, ali i deterdženata za rublje. A sada stiže još jedna inovacija iz svijet micela - riječ je o micelarnom mlijeku za čišćenje lica. Požurili smo i saznali što je to i po čemu je posebno!  | Autor: Miss7/PR Miss7/PR S lijeva na desno: Dior Life micelarno mlijeko (oko 270 kn), Mixa Hyalurogel micelarno mlijeko (ovih dana dolazi na tržište), A-DERMA Rheacalm micelarno mlijeko (oko 100 kn)

Naime, micelarno mlijeko osmišljeno je za sve one kojima je koža previše osjetljiva za micelarne vode i nakon korištenja pati od isušenosti. Naime, ovaj proizvod također sadrži micele i bez problema uklanja šminku i prljavštinu, ali njegova formula obogaćena je nježnim sastojcima ''mlijeka za lica''. Posljedično, prilikom skidanja šminke smanjuje se trenje, a koža ostaje umirena i nahranjena. Osim toga, ne izaziva užasni osjećaj zatezanja i iziritiranosti kože lica.  Baš kao ni micelarnu vodu, micelarno mlijeko nije potrebno dodatno ispirati. Ipak, nama je uvijek drago kada ubacimo i taj korak!  | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram Dakle, ako si jedna od tih koje kažu ''micelarna voda je sjajna, ali isušuje'' - micelarno mlijeko moglo bi ti stvarno olakšati život. Jednako čisti, manje isušuje. Dobitna kombinacija, zar ne? Jedva čekamo isprobati jedno od ovih mlijeka. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0