Beauty

Micelarna tekućina - odvojite pet minuta za savršeno lice

Micelarne otopine glavni su proizvod za nježno i temeljito skidanje nečistoća i make upa. Testirali smo novi proizvod L'Oreal Micellar Water

Samo potpuno očišćena od ostataka make upa i ostalih nečistoća koža može disati i obnoviti se tijekom noći. Izlaganje prljavštini i smogu potiču ispuštanje slobodnih radikala koji oštećuju kožu te se čišćenjem lica prije spavanja zaustavlja starenje kože. Stoga bi tekućina za lice trebala biti ključan sadržaj vaše kozmetičke torbice. Micelarna tekućina noviji je izum kozmetičke industrije, no brzo se nametnula kao osnovni proizvod za čišćenje lica. Micele su mikrostrukture koje su raspoređene u otopini te kožu čiste nježno i ne ostavljaju masne tragove. Ne sadrže alkohol, parfeme niti boje pa nakon čišćenja nije potrebno ispiranje lica i vrata. Dovoljno je prvom natopljenom blazinicom skinuti sve nečistoće, a drugom ćete skinuti sav višak nečistoća s kože. 

Odabrali smo i testirali novu micelarnu tekućinu L'Oreal Micellar Water s glicerinom. Proizvod je namijenjen za osjetljivu i suhu kožu. Skida make up s lica, očiju i usana te nečistoće u jednom koraku, a koža ostaje glatka i hidratizirana. Ne sadrži ulja, sapun i alkohol.

 | Autor: Native studio 24sata Native studio 24sata

Iskustvo: Svaki dan se šminkam tako da navečer obavezno skidam šminku i sve nečistoće. L'Oreal micelarnu tekućinu za skidanje šminke koristila sam tjedan dana. Formula je bez mirisa i lagano se razmazuje na licu, a šminku sam i bez grubih trljanja blazinicom uspjela jednostavno skinuti.

Koristila sam nekoliko blazinica i nježno brisala lice kako bih bila sigurna da je sva nečistoća skinuta. Micelarna tekućina se brzo suši, a maskaru i tuš za oči koje redovito koristim je uspjela temeljito skinuti. Osim micelarne tekućine nisam koristila ništa drugo za čišćenje, nego sam jedino stavljala kremu za noć. S obzirom na to da imam suhu kožu, najvažnije mi je da nemam osjećaj suhoće na licu.

L'Oreal Micellar Water pokazao se kao sjajan proizvod za brzo i jednostavno skidanje šminke prije odlaska na spavanje. Dovoljno je nekoliko minuta da koža bude čista i njegovana, a najvažnije mi je što cijeli tjedan nisam osjećala nikakvu suhoću i zatezanje na licu.

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0