Beauty

Mat, sjajni, kremasti? Koji ruž izabrati?

Prilikom kupovine ruža za usne ne trebate voditi računa samo o nijansi. Podjednako je važna i tekstura, kao i koliko ona odgovara obliku vaših usana.

KREMASTI

Sadrži ulja i hidratizira usne, a pored toga stvara i sjajan sloj na usnama. Ipak, zbog svoje kremaste strukture može izgledati kao da se razlijeva i potrebno ga je često popravljati. Kako bi to spriječili, prije nanošenja, rub usana iscrtajte olovkom za usne u istoj nijansi kao što je i ruž, a sam ruž nanesite četkicom jer na taj način možete kontrolirati količinu i intenzitet boje.

MAT

Najčešće su intenzivnih boja, ali bez imalo sjaja. Ovakvi ruževi vizualno smanjuju usne, pa ne pristaju najbolje onima s tanjim usnama. Također i isušuju usne pa prije nanošenja napravite piling i ukloniti sve mrtve stanice s usana.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

SJAJNI

Sa starenjem usne se stanjuju, pa bi žene s godinama svoje mat ruževe trebali zamijeniti onim sjajnim. Sjajni ruževi usnama daju punoću i sjaj, nježnije varijante su idealne za dan, dok su tamne i intenzivnije savršene za noćni look.

FROSTY

Popularni tijekom ’80-ih, frosty ruževi ponovo se vraćaju u modu, a jedna od njihovih ljubiteljica je i Rihanna. Kao što im samo ime kaže, oni pružaju ledeni izgled usana koji je istovremeno i futuristički i romantičan. Ipak, ovi ruževi isušuju usne i ističu sitne bore oko njih, pa morate biti oprezni.

Photo: Getty Images

Komentari 0