Beauty

Maslinovo ulje - moja najgora beauty odluka!

U otkrivanje blagodati prirodnih proizvoda u kozmetici krenula je i novinarka miss7 Kristina. Ona je odlučila tjedan dana, svaku večer, čistiti lice maslinovim uljem. Je li izdržala cijeli tjedan?

Koža bez mitesera, nahranjena, osvježena, glatka... Tako se na forumima i blogovima opisivala metoda čišćenja lica maslinovim uljem. Kako u zadnje vrijeme sve više mojih poznanica koristi neke prirodne metode uljepšavanja općenito, ali radi i DIY maske za lice, kao i mali Mujo za Turcima sam krenula po svoju kapljicu zdravlja. Prva postaja? Metoda čišćenja lica maslinovim uljem. Da se razumijemo, maslinovo ulje je produkt koji koristim gotovo svakodnevno u prehrani (dečko Dalmatinac), a ljeti kao omiljenu mazalicu za tijelo, za brže tamnjenje kože. No, nikad nisam koristila maslinovo ulje na koži lica. Ten mi po prirodi nije problematičan, čak i za vrijeme PMS-a je sve pod kontrolom. Eventualno mi se koža isušuje kako dolaze hladniji dani.  | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Treći dan kada sam odustala. Kada ne možeš prekriti potkožne prištiće bilo čime! (Nije ljeto, samo je kasna jesen u Hercegovini...)

Da bih na vrijeme spriječila ljuštenje kože, odlučila sam posegnuti za spomenutom metodom u koju se kunu lifestyle blogerice. Prvu večer sam nanijela nekoliko kapi prirodnog maslinova ulja na blazinicu i krenula u bitku s odstranjivanjem šminke. S lakoćom sam skinula i dva sloja korektora, olovku za obrve i svu fasadu koju koristim svakodnevno (inače popularni no make up make up, koji ti toliko začepi pore da je oksimoron samom sebi). No, samo čišćenje maskare sam izbjegla kako mi ulje ne bi došlo na površinu kontaktnih leća (vidiš zašto nemam loš ten? Zbog balansa u svemiru sam „morala“ biti kratkovidna).

Kožu sam zatim očistila micelarnom vodom i stavila hidratantnu kremu i baš sam si bila super. Dok dečko nije došao doma i zaključio da mirišem po šopskoj salati! Prilično detaljan opis za osobu koja inače ne razlikuje miris vanilije od mirisa dezića iz supermarketa! No, zanemarila sam njegove komentare i zaspala u miru, veseleći se sutrašnjem danu i svojoj mekanoj koži koja već ima prirodnu podlogu.

via GIPHY

Sljedeće jutro: koža mekana, uopće nije masna kako sam pretpostavila, ali i jedan potkožni prištić (da budemo fini, situaciju bi zapravo bolje opisalo ime glavnog grada Kosova). To su sigurno hormoni, pomislim u sebi. Kada sam u redakciji ispričala svoje iskustvo s maslinovim uljem kolegice su se stvarno zainteresirale i zaključile kako se i njima sviđa metoda, ali da prvo probam na svojoj koži kroz tjedan dana. Zašto ne?

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Cijeli dan mi je koža bila u dobrom stanju, i make up postojan, a kada sam navečer došla doma, postupku skidanja šminke s ovim uljem sam dodala i masažu. Čula sam da je i to dobro, s time da sam sada preskočila stavljanje hidratantne kreme jer mi je sad bila suvišna. I opet sam zaspala i sljedeći se dan probudila s – 4 potkožna prišta!  Umjesto ulju, pripisala sam ove nesnošljivce prehrani koja je u tom trenu bila sve samo ne izbalansirana. Dan je prošao okej, sve dok predvečer nisam primijetila još nekoliko novih manjih prištića na licu. Pojačala sam količinu maslinova ulja na blazinici kako bih očistila kožu koja je očito u nekoj lošoj fazi. Ali je savršeno hidratizirana!

Pete večeri sam zaključila: možda je problem ipak u ulju, a ne u činjenici da pojedem dvije kockice čokolade poslije ručka (da, „dvije“).

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Moj eksperiment od tjedan dana ipak nije uspio, jer si jednostavno nisam mogla dopustiti da još jedno jutro se probudim s ovakvim tenom. Koža mi je bila mekana i puna prištića, a potencijalni novi miteseri samo traže mjesto gdje će se „izleći“. Maslinovo ulje? My ass! Nećemo se više družiti, osim u šopskim salatama. Doista mi nisu jasni oni silni reviewi koji kažu kako maslinovo ulje može koristiti baš svaki tip kože. Moja koža očito za to nije čula. I ne slaže se!

Čini se da ću se ipak vratiti svojim starim metodama njege kože koje možda nisu najprirodnije, ali mi sasvim sigurno neće priskrbiti kožu dostojnu prosječne 13-godišnjakinje...

Photo: privatna arhiva Kristijana Musića

Komentari 0