Beauty 01. listopada 2014.

Masaža vlasišta – tajna prekrasne kose

Thinkstock.

Užurban način života nerijetko sa sobom nosi stres čije posljedice po zdravlje, ali i izgled mogu biti itekako vidljive. Ako mislite da vam kosa ispada uslijed stresa i nervoze, svakako isprobajte masažu vlasišta.

Danas većina žena pokušava balansirati između posla, obitelji, društvenog života, odlaska u teretanu i uobičajenih kućanskih obveza, stoga ni malo ne čudi što nerijetko pravilno pranje kose predstavlja luksuz. Umjesto da se posvetimo svojoj kosi, pranje se svodi na brzinsko šamponiranje i još brže feniranje. Posljedica takve 'njege' je nerijetko suha i oštećena kosa, ali i ispadanje vlasi u velikom broju.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Čak su i u drevnoj Indiji bili upoznati s činjenicom da neuravnotežen način života te disbalans duha i tijela dovodi do ispadanja kose, a kao jedan od učinkovit način liječenja tog problema navode – masažu vlasišta.

Iako masažu vlasišta možete izvoditi s prirodnim uljima, dobra je navika da prilikom svakog pranja nježno izmasirate vlasište i potaknete njegovu cirkulaciju, a samim time i bolje uvjete za rast kose. Jedan od razloga zašto je kosa blistava i lepršava nakon odlaska frizeru je upravo i zbog temeljitog pranja koje omogućuje masaža.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Kako je prije svakog pranja kosu potrebno dobro počešljati, tako to učinite i prije masaže. Masažu vlasišta započnite kao i svako uobičajeno pranje: smočite kosu i nanesite šampon. Šampon najprije izlijte na ruku, a zatim ga nanesite iznad čela te na tjeme. Slijede područje oko sljepoočnica i područje iznad vrata. Po potrebi dodajte malo vode i kružnim pokretima masirajte vlasište, raspoređujući šampon cijelom dužinom. Preporučljivo je izmasirati i vrat, ali i ramena, jer se na taj način uklanja napetost, ali i opušta cijelo tijelo koje je nerijetko ukočeno zbog stresa.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Bitno je napomenuti kako masaža kose ponekad nije dovoljna, jer na ljepotu i zdravlje vaše kose utječe više čimbenika. Jedno od osnovnih pravila za lijepu kosu je korištenje pravilnih proizvoda i specijalnih šampona, posebno ako vam opada kosa. Zdrava prehrana je od iznimne važnosti, a u tome vam mogu pomoći i dodaci prehrani (npr Priorin® Extra) koji sadrže prirodni ekstrakt prosa, ključni vitamin B5, biotin i aminokiselinu L-cistein.

Više o tome kako postići zdravu i snažnu kosu saznajte u našem specijalu.

Komentari 0