Beauty 27. svibnja 2016.

Malim make up trikovima prekrijte sve nesavršnosti

Davor Puklavec/ Pixsell.

Otkrijte koji ruž koristiti na tankim usnama, kako skrenuti pažnju s oštre brade i druge make up trikove za savršen izgled

Sve male nesavršenosti se mogu otkloniti pravilnim šminkanjem. A mi vam otkrivamo na što trebate obratiti pažnju.

Tanke usne 
Izgledat će punije ako ih našminkate u svjetlijim bojama. Ako stavite tamniji ruž na usne, boja će "progutati" i ono malo punoće koju imate, pa će one izgledati još tanje. 

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Izduženo lice 
Tamniji tonovi vizualno će skratiti izduženo lice. Uz njega obično ide i visoko čelo. Kako bi optički skratili lice, tamnije nijanse stavite uz korijen kose i na bradu. Rumenilo nanesite od jagodica sve do ušiju. 

Oči su preblizu 
Dobrom kombinacijom boja možete "razmaknuti" oči. Ako imate previše primaknute oči, nanesite dvije različite nijanse sjenila na kapke. Svjetliju nijansu nanesite na unutarnje krajeve kapka, a tamnije stavite na vanjski dio kapka.

Uvučeni kapci 
Tamne nijanse dočaravaju dubinu i ističu oči. Kad otvorite oči, kapci vam se gotovo i ne vide? Na čitav kapak nanesite svjetlo sjenilo, a na pregib kapka nanesite tamnu nijansu sjene. 

 | Autor: Nick Ansell/Press Association/PIXSELL Nick Ansell/Press Association/PIXSELL

Oštra brada
Dobrim korištenjem boja bradu ćete staviti u drugi plan. Istaknuti obrazi skrenuti će pažnju sa brade. Nanesite na bradu tamniju nijansu pudera i tako ćete je vizualno smanjiti. Razmaknute oči Svjetlo-tamni kontrast stvoriti će ravnotežu. Unutrašnji dio kapka osjenčajte tamnijim sjenilom, a na vanjski dio nanesite svijetlu, življu ili svjetlucavu boju.

Komentari 0