Beauty

Mali trikovi za savršeno isfeniranu kosu

Znate ono kad isfenirate kosu, izađete van i ona za pola sata bude kao da je nikad niste fenirali...

Mnoge žene same feniraju kosu kako bi uštedjeli na posjeti frizeru, ali prave brojne pogreške zbog kojih im kosa ne ispadne onakva kakvu su željeli, ili se već nakon pola sata vrati u prvobitno stanje. Donosimo vam nekoliko savjeta profesionalnih frizera koji vam mogu pomoći da vaša koza izgleda fenomenalno svakog dana.

 | Autor: Getty Images Getty Images 1. Ne koristite metalnu četku koja se prebrzo ugrije pod vrućim zrakom iz sušila, već potražite okruglu četku od mješavine umjetnih i prirodnih vlasi.

2. Koristite fen na kojem možete podesiti jačinu puhanja i toplinu zraka. Ako vam se kosa kovrča, ne pretjerujte s pretoplim zrakom i ne stavljajte jačinu puhanja na maksimum, jer će vam se kosa brže osušiti i biće teže je ukrotite.

3. Neprestano pomičite fen. Ne zadržavajte ga predugo na jednom mjestu kako ne biste spržili kosu.

4. Obratite pozornost na kut pod kojim držite sušilo i četku. Četka mora stajati okomito, a sušilo horizontalno, nikako obrnuto. Kosu ravnajte prema unatrag.

5. Pravilno razdijelite kosu. Najprije isfenirajte kosu na vrhu glave, pa naprijed, a tek onda kosu na stražnjem dijelu glave.

6. Preko svakog pramena prijeđite kistom i fenom koliko god da je potrebno za savršeno ravnanje, i potrudite se da je što više zategnete. Pazite da pri češljanju uvijek zahvatite kosu od korijena prema vrhovima.

Photo: Davor Puklavec/ Pixsell

Komentari 0