Beauty

Osam savjeta: Mali trikovi za brži rast kose

Svaka dama teži tome da ima zdravu i njegovanu kosu. No, malo koja zaista to i postiže jer, da bi vam kosa brže rasla i bila gušća, potrebno je puno truda. Slijedite ovih osam savjeta i poboljšajte kvalitetu svoje kose.

Četkajte kosu pod pritiskom

Kada se češljate, napravite pritisak na vlasište. Time ćete poboljšati cirkulaciju krvi i potaknuti rast kose. Nanošenje ulja na kosu Ulje za kosu trebalo bi nanositi barem jednom tjedno. Prije nego što legnete, na kosu temeljito nanesite hranjivo ulje. Ujutro operite kosu.

Ulje hibiskusa

Ulje hibiskusa možda je i najbolje prirodno sredstvo za rast kose. U toplu kokosovu vodu potopite cvijet hibiskusa i ostavite preko noći da odstoji, a sutradan smjesu nanesite na kosu.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Vezanje kose

Kada krenete na spavanje, kosu uvijek zavežite u pletenicu kako se ne bi oštetila od trenja.

Vitamin E

Hrana bogata vitaminom E je izuzetno bitna za rast vaše kose. Jedite redovno namirnice koje su bogate ovim vitaminom, poput badema. Koristite bademovo ulje Bademovo ulje je također korisno za poboljšanje rasta kose. Najbolje je da ulje naneste na kosu uvečer, ostavite da odstoji preko noći i ujutro isperete.

Ne perite kosu vrućom vodom

Ne koristite vruću vodu za pranje kose, jer je ona može oštetiti. Topla voda otvara pore na vlasištu i na taj način dovodi do opadanja kose.

Održavajte kosu čistom

Često korištenje šampona šteti kosi, ali redovno pranje kose podjednako je važno kao i nanošenje ulja. Perite kosu blagim šamponom barem tri puta tjedno.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0