Beauty 27. travnja 2016.

Makeup je najbolje čuvati u hladnjaku, a isto vrijedi i za parfeme

Getty Images.

Naime, ako šminku budete držali u hladnjaku, možete joj produljiti vijek trajanja. Zvuči smiješno, ali u tome ima nešto istine...

Kemijske reakcije generalno odvijaju se mnogo brže na visokim temperaturama, dok ih niske temperature usporavaju reagiranjem supstanci. Šminka je posebno sklona oksidaciji, zbog čega se može lako pokvariti. Držanjem make up proizvoda u hladnjaku možete usporiti ovakve procese, a to vrijedi i za parfeme, koji će duže zadržati originalani miris ako ih držite na hladnijim mjestima.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Ipak, predugo držanje šminke u hladnjaku može učiniti da se ona smrzne pa da je više ne možete koristiti, a kod ruževa često dolazi do reakcije kada ulja iz njih zbog hladnoće počnu izbijati na površinu, zbog čega je ruž poslije neupotrebljiv. Ukoliko želite svojim make up preparatima i proizvodima produžiti rok trajanja, držite ih u zatvorenoj kutiji unutar hladnjaka kako ne biste pokvarili svoju hranu kemikalijama iz šminke, ali i da mirisi namirnica iz hladnjaka ne bi upropastili vašu šminku.

Komentari 0