Beauty

Make up znalci (ne) žele da znate ove trikove!

Odabir ogledala jedna je od najvažnijih stvari, a za "no make up look" često treba poprilično šminke...

Legendarna vizažistica Trish McEvory sasvim sigurno nije osoba kojoj ćete reći svoje tajne. Naime, njihovo čuvanje joj baš i ne ide u ruke...

To je dokazala i svojom novom knjigom "Makeup za samouvjerene žene" u kojoj je otkrila sve tajne trikove koje želi da (napokon) nauči svaka žena, ali vjerujemo da se drugi vizažisti baš i ne slažu s otkrivanjem tajni od kojih žive... No, počnimo...

Najvažnije je ogledalo

Najbolji odabir su ogledala sa zglobnim pregibom, točnije, ona koja se mogu okretati, a poželjno je da imaju i dodatno svjetlo.

Prvo oči

Iako vam se možda čini najlogičnijim prvo nanijeti podlogu i puder, ali sve će biti puno jednostavnije ako odmah na početku "sredite" područje oko očiju. Čak i ako potpuno pogrešno povučete liniju tušem ili vam se maskara preslika na kapke, štetu ćete puno lakše sanirati.

Higijena

Pranje make up četkica ne podrazumijeva samo lagano ispiranje ili pak pranje samo dijela kojim nanosite šminku. Naime, mnogi zapostavljaju i dršku te ostale dijelove, a McEvory upozorava i na činjenicu da ništa ne može zamijeniti sapun i vodu.

"No make up" ponekad znači - make up

Nadamo se da ne padnete u depresiju svaki put kada na Instagramu vidite novu fotografiju vaše omiljene zvijezde na kojoj (opet) ne nosi make up i (opet) izgleda savršeno. Naime, kako ova vizažistica otkriva, upravo te zvijezde često provedu poprilično vremena pred ogledalom kako bi izgledale potpuno "prirodno".

 

Photo: Getty Images

Komentari 0