Beauty

Make up zablude zbog kojih izgledate starije

Ako šminku koristite nepravilno, ona vas može učiniti starijima no što jeste, stoga poslušajte naša savjete

Sitne makeup zablude koje žene uporno ponavljaju samo štete njihovom izgledu. Kako ne bi sebi dodavali godine, otkrivamo vam najčešće:.

Korektor prije pudera

Većina žena vjeruje da će bolje prekriti nedostatke ako korektor nanese prije pudera. Ipak, profesionalni šminkeri upozoravaju da je to velika pogreška.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Bronzer vs. rumenilo

Rumenilo i bronzer nisu isto. Bronzer služi za sjenčanje lica, te ga ne treba koristiti umjesto rumenila. Velikom četkom bronzer nanesite na obraze ispod jagodica, čelo i bradu, a potom nanesite rumenilo u nekoj svježoj nijansi.

Puder na cijelom licu

Puder uglavnom nanosite na čitavo lice, uključujući i vrat, i područje oko očiju? On zatim ulazi u sitne linije oko očiju, naglašava ih i čini da izgledate starije. Kako biste izgledali u skladu sa svojim godinama, na područje ispod očiju nanesite samo kremu, korektor i highlighter.

Tamno sjenilo preko čitavog kapka

Samo rijetkim ženama dobro pristaje tamna nijansa na očima, nanesena na čitav kapak. Da biste što bolje istaknuli oči, najbolje je da tamno sjenilo ublažite bijelom ili bež nijansom koju ćete nanijeti na rubove kapaka - uz korijen nosa i ispod obrva.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Eyeliner dužinom cijelog kapka

Ako imate sitne oči, eyeliner nikada nemojte nanositi cijelom dužinom kapka. Kako bi oči vizualno učinili krupnijim, nanesite eyeliner do polovice kapka i zavijte ga prema gore.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0