Beauty 21. kolovoza 2015.

Make up za neustrašive ratnice

Danijel Berković/Pixsell.

Koža nikada ne izgleda tako dobro kao ljeti, no premda se tješimo činjenicom kako nam tokom ovog godišnjeg doba ne treba ni trunčice make upa, ipak ćemo na kraju priznati kako dobar make up savršeno prikriva one sitne nepravilnosti, koje ostaju čak i kada koža potamni. Dobra strana ljeta doduše leži u tome da nam preko ljeta ne treba teška šminka. Šminkanje je ionako uvijek zabavan proces pa zašto se i ljeti ne bi poigrali puderima, bronzerima i ruževima te efekt preplanulosti doveli do vrhunca.

Ovo ljeto hit su brončane i metalik nijanse koje će vam dati look urbane ratnice, pogotovo ako make up naglasite divljim kovrčama i nakitom u istoj boji.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

No, krenimo od početka. Prije nanošenja pudera bitno je nanijeti primer koji će upiti suvišnu masnoću. Prilikom izbora pudera zaboravite na one teške, guste i kremaste te pogotovo one sa sintetskim dodacima. Kao što tijekom ljeta nosimo laganu odjeću, tako odabiremo i pudere laganijih tekstura jer je od iznimne važnosti pustiti kožu da diše, a rastopljeni make je nešto što vam stvarno ne treba. Dobra opcija za ljeto je tonirana krema koja je puno lakša od tekućeg pudera. Nakon pudera na red dolazi zvijezda ljeta - bronzer koji dolazi u mat i sjajnoj varijanti. Svakako obratite pažnju na višebojne bronzere jer budući da dolaze u toliko boja, mogu biti odlična zamjena za sjenilo za oči.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

Unatoč preplanuloj puti, bitan saveznik nam je i dalje rumenilo. Baš poput tekućih pudera koje preferiramo ljeti i rumenilo može biti tekuće. Nije ga ništa teže nanijeti od onog u prahu. Samo prstima ili spužvicom nanesite par kapi na obraze i lagano izvlačite prema van. Kako bi svom licu dali svježinu možete koristiti samo bronzer ili samo rumenilo, no ukoliko ih želite zajedno, tada bronzer stavite ispod jagodične kosti. Funkcija bronzera je u tom slučaju da osjenča lice. No, možda je najbolje da se držite samo bronzera jer rumenilo, pogotovo ako je u rozoj nijansi izgleda preumjetno na tamnoj koži.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

Budući da su u modi neustrašive ratnice, najbolje je naglasiti samo usne, a oči prepustiti smeđim, zlatnim, brončanim i bež nijansama sjenila, a najbolje je pomiješati sve tri nijanse. Umjesto crne maskare možete upotrijebiti i smeđu, a najbolji su izbor vodootporne maskare koja će na znojnom licu spriječiti preslikavanje. I konačno najefektniji dio ovog ljetnog make upa je tamni ruž. Iako izgleda pomalo dramatično, ne bojte ga se nanijeti, jer ništa ne izgleda tako fatalno kao što izgledaju zavodljiva crvena i trula višnja.

Slike detaljnije pogledaj u galeriji...

Komentari 0