Beauty

Make up čarolija: Mali trikovi za besprijekoran ten

Prije svega, dobro nanesen tekući puder koji će ujednačiti lice i pretvoriti ga u slikarsko platno na koje nanosite ostalu šminku

Dakle, najprije nanesite po jednu točku pudera na svaki obraz, bradu, nos i čelo. Zatim ga možete rasporediti po licu prstima, pa će toplina tijela u prstima pomoći da se puder bolje prilagodi vašoj koži. Druga mogućnost jest da ga rasporedite vlažnom make up spužvicom. Uvijek krenite od središta prema krajevima lica. Ako vam se negdje stvore nabori u koje se puder zavukao, na primjer na borama oko nosa ili ispod očiju, lagano prijeđite prstima po tom dijelu lica jer će oni najbolje rasporediti puder koji se zavukao u bore, ali i upiti višak. Iako se čini da tu nema "puno filozofije", doista nije svejedno kako nanosite šminku na lice.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Sljedeći potez je nanošenje highlightera, koji služi kako bi lice djelovalo svježe i blistavo i koji privlači svjetlost na određeni dio lica. Nanosite ga tako što ćete staviti palac na jagodične kosti, a kažiprstom natapkajte dio iznad obrva. Highlighter stavite unutar slova C koje ste formirali u području oko oka. I taj dio možete utapkati prstima da bi se ujednačila boja. Highlighter može stvoriti optičku iluziju i istaknuti određene dijelove lica. Primjerice, oči koje su preblizu izgledati udaljenije ako stavite malo highlightera na unutarnje kutove očiju. Ako želite popraviti simetriju usana, nanesite vrhom ravne četkice highlighter na vrh gornje usne. Da bi vam lice izgledalo mršavije, nanesite ga na sredinu nosa.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Najvažniji korak za besprijekoran ten jeste čišćenje lica. Prije šminkanja uvijek operite ruke, jer ćete inače prenijeti bakterije na lice što može dovesti do začepljenih pora i pojave prištića. Ne perite lice ujutro, osim ako vam je koža masna. Umijte lice hladnom ili mlakom vodom, a zatim vrhovima prstiju umasirajte sredstvo za čišćenje u kožu nježnim kružnim pokretima dok se ne stvori pjena. Isperite s puno vode i lagano osušite ručnikom.

Photo: Getty Images

Komentari 0