Beauty

Jesu li naši mobiteli jedan od krivaca za nastanak bora?

Što ako vam kažemo da je upravo vaš pametni telefon razlog za one neželjene linije na licu...

 

Čim se probudimo posegnemo za mobitelom. Tijekom dana to učinimo tko zna koliko puta, a u njega pogledamo i pred sam odlazak na spavanje. Tu našu vezu nitko i ništa ne može narušiti, pa čak ni tvrdnja da mobitel možda loše utječe na ljepotu. Naravno, nećemo se odreći svojeg digitalnog ljubimca, ali isplati se naučiti kako smanjiti posljedice i utjecaj mobitela na našu kožu.

INTERNET-VRAT

Bez obzira pratite li često mailove ili novitete na Instagramu, bezbroj spuštanja pogleda na zaslon telefona s vremenom može izazvati preranu pojavu dubokih horizontalnih bora na vratu te opuštanje kože ovog područja. Da biste to zaustavili, uvijek držite telefon u ravnini očiju (što je lakše dok sjedite) te njegujte ovo područje vrata losionom s peptidima, koji će stimulirati proizvodnju kolagena i spriječiti stvaranje novih bora.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Smart bore

Ukoliko imate običaj koristiti telefon u mraku, onda ćete vjerojatno znatno brže početi primjećivati ​​bore. Mnogi ljudi koriste telefon bez osvjetljenja prostorije (primjerice u krevetu), a posljedica ove navike je formiranje bora oko očiju. Razlog? Očni se mišići dodatno naprežu kako bi kompenzirali nedostatak svjetlosti. Efekt je isti kao da ste otišli na plažu bez sunčanih naočala. Krema na bazi retinola, kao i hijaluronske kiseline, ublažavaju izgled sitnih bora, dok injekcije neuromodulatora mogu riješiti problem onih dubljih. Najvažnija prevencija novih bora je - više ne čitajte u mraku!

 | Autor: Getty Images Getty Images

Akne od mobitela

Akne koje nastaju zbog čestih razgovora na telefon vrlo su neugodna pojava, a njihov uzrok djelomično je bakterijske prirode. Ekrani telefona, naročito novijih generacija, obično se brzo zamaste, a bakterije se lijepe za masnoću. Zato je najbolje koristiti funkciju razgovora na razglas ili slušalice te redovito čistiti ekran antibakterijskim sredstvom. 

Photo: Getty Images

Komentari 0