Beauty

Ljetni trend za lijene djevojke: U kosi se nosi "sekstura"

Dodatna čar je što za postizanje ovog looka ne trebate imati nikakav poseban frizerski talent

I nije neka novost da postoji veza između seksualnog života i dobre frizure, a ovaj novi trend je poput neke druge razine 'bedheada'. No za postizanje "seksture" u kosi (termina kojeg je 'skovala' hairstilistica Kat Zemstova) uopće vam nije ni potreban muškarac. Radi se o looku koji je kao stvoren za ljeto i cijelo vrijeme nam je pred nosom, a njegov najbolji saveznik je, vjerovali ili ne - znoj!

"Bez obzira kakav tip kose imate, sve se vrti oko nesavršene i raščupane kose - seksi, neuredno i u pramenovima," obajšnjava Zemtova. "Potpuno suprotan look od uglađenih valova i urednih lokni, a izgleda kao frizura kakvu imamo nakon kupanja u moru ili znojenja na ljetnoj žegi."

 

#TBT Maybelline glam look by @bimpeonakoya 💋

A photo posted by Jourdan Dunn (@officialjdunn) on

Postoje dva načina na koji možete pristupiti trendu, ovisno o tome želite li samo naglasiti svoju prirodnu teksturu ili pomoću vrućih alatki napraviti look koji će izgledati kao da ste se upravo valjali po sijenu. 

"Čistu, mokru kosu lagano posrpejajte lakom i pustite ju da se osuši na zraku te ju razbarušite prstima," objašnjava hairstilistica. "Frizuru možete napraviti i na neopranoj kosi, pomoću šampona za suho pranje kojeg ćete posprejati od sredine prema vrhovima i oblikovati ju prstima."

 

kisses x 19m = thank you for everything xx

A photo posted by Gigi Hadid (@gigihadid) on

Ako vam je ipak draže koristiti vruća pomagala, poput pegle i figara, ključ je u tome da birate veće uvijače i pripazite da kovrče ne budu previše uredne.

"Ja najčešće koristi dvije različite veličine uvijača kako bi postigla 'seksturu'," objačnjava Zemstova. "Bez ikakavog posebnog reda mijenjam veličine uvijača, kako bi kovrče izgledale što prirodnije i što nesavršenije. Zatim ih pročešljam prstima i posprejam lakom za kosu."

Photo: Getty Images

Komentari 0