Beauty

Ljetna frizura u proljeće: Izgledajte kao da ste došli s plaže

Ljeto je pred nama, a s njim dolaze i opuštene frizure. Mi ga ne možemo dočekati i zato ćemo već na proljeće nostiti frizuru ravno s plaže!

Razbarušena, valovita kosa, koje izgleda kao da ste taman došli s plaže, možda izgleda jednostavno, no ako ste već do sada isprobavali napraviti takvu frizuru, znate i sami da ju može biti jako teško postići. Najveća inspiracija potječe iz vječno osunčane Kalifornije i njenih plaža, kojima šetaju djevojke brončane kože i s uvojcima uređenim morem, suncem i vjetrom. Osim ovog ‘plaža’ stylinga, obratite pažnju i na (umjeren) rockerski izgled kose, kao i na valovite uvojke morskih sirena! Proteklih sezona na modnim pistama se pojavio veliki broj različitih trendova, tako da nije lako izabrati onaj koji će odoljeti vremenu. Srećom za sve nas, ‘nije me briga" stilovi se uvijek iznova pojavljuju tokom ljetnih mjeseci i to potpuno opravdano. Ne postoji ništa privlačnije, lakše za oblikovanje i više komplimentirajuće ženskom licu od kose koja izgleda kao da ste tek izašli iz mora ili se dugo izležavali u pijesku. No, ovaj put ovaj trend smjelo korača i u proljetne dane.

 | Autor: Vogue Vogue

Što se tiče boje kose - zlatnoplava, karamela i bakrenocrvena su boje koje će postići taj izgled kao da su vas obojale sunčeve zrake! Najbolje od svega je šta vam češalj uopće nije potreban! Kako se nosi? Za prirodno ravnu kosu, jednostavno pričekajte da se polovično osuši na zraku a zatim utrljajte malo voska i gužvajte pramenove. Ako imate oštru kosu, isfenirajte je tako da bude mekana i rava, a potom formirajte valove figarom ili peglom i pomoću spreja za naglašavanje teksture. ‘’Morska’’ frizura asocira na ljeto i morske aktivnosti, evocira osjećaj zadovoljstva životom i kada da govori: ‘’Ljeto je opet stiglo!’’ Iako je nekad bila rezervirana samo za tople mjesece, plažu ili šetnju ulicama nekog šarmantnog primorskog gradića, ova hair - kreacija je danas podignuta na viši nivo, zahvaljujući zvijezdama koje koračaju crvenim tepihom. Direktno s modnih pista, ovaj trend frizure proširio se na listu poznatih, uz varijacije kao što su dužina, šiške i razdijeljak na sredini ili sa strane.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Evo i kako možete postići ovaj look u samo tri koraka:
1. Uvjet za uspješno oblikovanje ove frizure je apsolutno čista kosa. Koristite šampon za dubinsko pranje kose, kojim se uklanja talog svih styling preparata, kao i regenerator s dubinskim djelovanjem, da bi kosi vratili izgubljenu vlagu.
2. Potom u čistu i još vlažnu kosu utrljajte pjenu za volumen i počešljajte od korijena do vrhova. Stavite difuzor na fen i grubo osušite kosu, vodeći računa da toplim zrakom stvarate volumen pri korijenu. Tokom sušenja, oblikujte frizuru rukamam a ne četkom za feniranje.
3.Kada je kosa potpuno suha, poprskajte je sprejom za definiranje teksture ili utrljajte preparat u prahu za naglašavanje teksture i volumena, da bi vlasi zadržale te ‘morske’ valove i lokne. 

Photo: Splash news

Komentari 0