Beauty
1/8

Ljepota leži u prirodnim sastojcima

Dr. Hauschka pruža jedan posve drugačiji pristup njezi kože, a to dokazuje na nekoliko načina. Počevši od toga kako se percipiraju biljke od kojih se radi ova kozmetika preko ambalaže u koju se ista sprema pa sve do čitave filozofije koja leži iza brenda. Korištenje Dr. Hauschka proizvoda tako ne znači samo da preferirate određenu liniju kozmetike, nego i da zastupate određen pristup životu, zdravlju i, u konačnici, ljepoti.

Napomenimo samo neke sitnice koje će vam na prvi pogled dati uvid u filozofiju ove tvrtke.

 | Autor:

Iznimno je zanimljivo da zaposlenici Dr. Hauschke koji direktno rade s biljem od kojeg je napravljena prirodna kozmetika ove tvrtke ne smiju pušiti, a ako ima se dogodi nešto loše, preporučuje im se da ostanu kod kuće. Objašnjenje toga leži iza činjenice da ukoliko pušite, toksine iz cigareta možete prenijeti na bilje, kao i loše emocije prouzrokovane neugodnim događajem koji vam se dogodio u privatnom životu. Dodajmo i da zaposlenici prije posla meditiraju kako bi se što bolje pripremili, kako fizički, tako i psihičku za proizvodnju ove ljekovite kozmetike.

 | Autor:

Dodajmo i činjenicu da Dr. Hauschka ne izbacuje nove linije svako malo, nego se drže prokušane recepture i spoja biljaka koji funkcionira već stoljećima, što ide u prilog kvaliteti ovog brenda.

Noćna njega

Osim što nam daje neke potpuno drugačije uvide u to kako bi trebali njegovati kožu, Dr. Hauschka zastupa potpuno drugačiji pristup i noćnoj njezi. Naime, živimo u uvjerenju kako noću kožu treba hraniti intenzivnim masnim kremama. I zaista, kožu noću treba hraniti jer je ona noću najaktivnija, no ne izrazito masnim kremama, s puno vanjskih sastojaka koja bi koža navodno trebala super upiti. Činjenica je da je kada kožu tako "zatrpamo", ona ništa ne može niti upiti, niti izlučiti i na taj način sve ostaje na površini pa i masnoća.

"Mi mislimo da ako kožu zatrpamo mnoštvom aktivnih sastojaka da će bolje raditi. Ali tako samo dobije krive "upute" – koža misli da joj ništa ne treba, a u biti treba. Također svi sastojci ostanu na površini, pore se začepe i ništa se ne napravi. Dr Hauschka preporučuje nemasnu noću njegu s proizvodima na vodenoj bazi u kojoj je otopljeno bilje. Isti su koncipirani tako da pojačaju rad kože", objašnjava Vlasta Juratovac iz studija za prirodnu njegu Orgona, u kojem možete dobiti tretman s Dr. Hauschka proizvodima.

 | Autor:

Cijela Hauschka zapravo ima holistički pristup koji potiče kožu da se neprestano bavi sobom, da neprestano sama radi, da se ne ulijeni, opusti i "pomisli" kako dobiva sve izvana te da bude aktivna cijelo vrijeme. Time će nam naša koža duže ostati zdrava.

"Dok mi spavamo, koža radi, ona je noću najaktivnija, regenerira se, izlučuje produkte organizma, znoj, sebum, s druge strane proizvodi sve što nam treba, ali ako ste stavili masnu kremu, koža misli kako joj ništa ne treba, ali takva koža će ubrzo atrofirati i tražiti sve više i više. Tražit će jači poticaj iz vana, više aktivnih sastojaka, još hrane pa čak i aparativnih sredstava", dodaje Vlasta.

 | Autor:

A kada je koža u lošem stanju, tu joj ne može pomoći niti estetska medicina. Savršen primjer su recimo fileri koje se injektiraju u bore - imate boru koja je malo udubljena, onda kad je napunite filerom, ona se malo izboči, a kad se opet isprazni, ostane još više udubljena. Sa svakim novim filerom, radite kontraefekt jer koža postaje sve gora i gora i morate ju sve više puniti. Zato se čudimo kada zvijezde "odjednom" pretjeraju. Zapravo se radi o dugotrajnom procesu u kojem se koža toliko širi od silnih punjenja filerima da se razvuče i više nema natrag. Morate ju konstantno puniti jer bi inače visila. Zato mnoge zvijezde izgledaju tako deformirano.

Dr. Hauschka Regenerativna linija

Regenerativnu liniju bi trebalo započeti kremom za čišćenje koja inače nije iz ove linije, no njeni učinci su fantastični. Riječ je o kremi koja se koristi za sva stanja kože, i suhu i masnu, ali se dozira na različite načine te je vrlo bitna jer ostavlja efekt glatke i pomlađene kože. Napomenimo da sadrži mljevene bademe i bademovo ulje te je spravljena po recepturi koju je koristila čak i austrijska aristokracija. Što se tiče same regenerativne linije, ona se sastoji od regenerativne dnevne kreme koja spaja odabrane dragulje prirode i iskorištava njihovu regenerativnu snagu kako bi pružila njegu zreloj koži. Zatim, tu je regenerativni serum koji pruža njegu tijekom cijelog dana i noći i daje koži sve što joj je potrebno – pregršt vlage i osjećaj svježine i čvrstoće. Slijedi krema za vrat i dekolte koja smanjuje vidljivost bora te koja je iznimno bitna, budući da se radi o području koje se sustavno zanemaruje, a proizvodi napravljeni specifično za ovo područje kao da i ne postoje. U ovu liniju spada i regenerativna krema za tijelo koja je odlična jer se brzo upija te kožu čini čvrstom i zdravom, dok bogati serum revitalizira kožu. Posljednja u liniji je regenerativna krema za oči koja smanjuje vidljivost i najsitnijih bora.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Regenerativna dnevna krema

Ovu kremu čini luksuzna kremasta kompozicija kalanhoe, crvene djeteline, preslice i vitaminima bogate acerole s dodatkom harmonizirajućih ružinih latica. Njena uloga je da pojačava tonus kože i njenu elastičnost zbog čega bore postaju manje vidljive, a ten besprijekoran. Najfinija biljna ulja poput ulja sjemenki maline, avokada i shea maslaca pružaju bogatu zaštitu tijekom cijelog dana. Krema ujedno umiruje kožu sklonu crvenilu.

Regenerativni Serum

Čini ga savršena formula koja sadrži ekstrakt sjemenki dunje, crvene djeteline, kalanhoe i meda cvijeta djeteline, a njega je uloga da vlaži i učvršćuje kožu i potiče ju da se obnovi vlastitim snagama. Također ublažava bore i linije nastale zbog isušivanja kože i osjetno poboljšava njeno opće stanje. I njegova jedinstvena formula umiruje osjetljivu kožu sklonu crvenilu, što rezultira tenom koji izgleda zdravo i sjaji.

 | Autor:

Regenerativna krema za vrat i dekolte

Krema za vrat i dekolte zaglađuje kožu, redefinira njenu strukturu i sadrži vrijedne sastojke poput sljeza, lišća breze, crvene djeteline, oraha makadamije i arganova ulja, koji pomažu koži da zadrži vlagu. Redovnom njegom jača se tonus kože vrata i dekoltea i zaglađuju linije i bore koje nastaju zbog isušivanja. Krema se vrlo brzo upija i potiče prirodne funkcije kože.

Regenerativna krema za tijelo

Svojim mirisom ruža i naranči na bazi plemenitih drva i vanilije ugodno obavija kožu. Kompozicija s voskom kandelile, ružom, crvenom djetelinom, poljskom preslicom, sljezom, listovima breze, uljem jojobe i bademovim uljem podupire obnavljanje kože. Kvalitetni ekstrakti ljekovitih biljaka čuvaju i reguliraju vlažnost kože te ovu kremu čine pogodnom i za vrlo osjetljivu kožu.

Regenerativna krema za područje oko očiju

Osam biljnih ulja – uključujući raskošno ulje makadamija oraha, pruža intenzivnu njegu i zaštitu. U kombinaciji s hidratizirajućim sjemenkama dunje i pročišćujućim ekstraktom brezinog lišća, najfinije ulje dobiveno iz sjemenki boražine regulira vlažnost kože, a istovremeno zaglađuje suho područje oko očiju. Preslica, koja sadrži silicij, jača i učvršćuje vezivno tkivo te daje strukturu koži oko očiju.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Iako Dr. Hauschka nije fokusiran na određenu dobnu skupinu, treba istaknut kako zrela koža ima drugačije potrebe od mlade. Jedan od ključnih aspekata je vlažnost, a Dr. Hauschka Regenerativna linija proizvoda za njegu kože sadrži ekstrakt sjemenki dunje koji zadržava vlažnost kože i srž kalanhoe koja, uz vlaženje, potiče regeneraciju kože. Bogata silicijem, preslica jača i učvršćuje vezivno tkivo, dok antioksidantna svojstva plodova acerole i pregršt vitamina E, iz ulja pasjeg trna pomažu u obnovi i pomlađivanju kože.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Stoga zaboravite na botox i filere – snaga ljepote leži u prirodi. U učinkovitost Dr. Hauschka preparata iz Regenerativne linije možete se uvjeriti i sami odlaskom na Dr.Hauschka tretman za učvršćivanje kože u studio za prirodnu njegu kože, Orgona. Tretman se posebno preporučuje za njegu kože nakon 40-e, iako u ovom tretmanu mogu uživati i mlađe osobe koje svoje lice puno izlažu suncu, koje imaju nasljednu sklonost prijevremenom stvaranju bora ili imaju slabije vezivno tkivo. U tom se slučaju biraju preparati koji odgovaraju posebnim zahtjevima mlađe, ali zahtjevnije kože. Napomenimo i to da se u tretmanu posebna pažnja posvećuje njezi područja oko očiju te vrata jer su ta područja sklonija nastanku bora. Ove jedinstvene Dr. Hauschka tretmane možete isprobati na novoj lokaciji Orgone, studija za prirodnu njegu u Ilici 11, Zagreb, na prvom katu.

Slike detaljnije pogledaj u galeriji...

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0