Beauty

Leži li u prehrani uzrok naglog opadanja kose?

Nismo ni mi znali, ali izgleda da bi prvi razlog opadanja kose moglo biti ono što vam se krije u hladnjaku

Ako ne koristite aparate za oblikovanje kose (figaro, pegla za kosu, sušilo) uzrok opadanja kose mogao bi biti način vaše prehrane. Kosa je u osnovi protein, prema tome ako ne unosite u organizam dovoljno ove hranjive tvari iz hrane (a većina ljudi to ne radi!), nećete imati gustu, jaku i zdravu kosu o kakvoj sanjate. Dakle, da biste zaustavili nekontrolirano ili naglo opadanje kose, neka barem dva dnevna obroka sadržavaju namirnice bogate proteinima (riba, meso, jaja, sir, orašasti plodovi).

 | Autor: Getty Images Getty Images

Drugi mogući razlog uvijek može biti dobri stari - stres. On uzrokuje veliki rast adrenalina, a time remeti i razinu hormona u tijelu. Bilo kakvo veće lučenje testosterona izaziva istanjivanje kose, što je i razlog zbog kojeg mnogi muškarci ćelave!

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Ostali razlozi opadanja kose kod žena mogu biti policistični jajnici ili narušena funkcija tiroidne žlijezde (manifestira se još gubitkom tjelesne težine, problemima s vidom te ubrzanim pulsom). Ako sumnjate da je riječ o nekom ozbiljnijem zdravstvenom problemu, najbolje je da se javite liječniku.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0