Beauty
Ledena beauty kraljica: Blijeda put kao u bajci Ledena beauty kraljica: Blijeda put kao u bajci Ledena beauty kraljica: Blijeda put kao u bajci Ledena beauty kraljica: Blijeda put kao u bajci Ledena beauty kraljica: Blijeda put kao u bajci Ledena beauty kraljica: Blijeda put kao u bajci Ledena beauty kraljica: Blijeda put kao u bajci 1/7

Ledena beauty kraljica: Blijeda put kao u bajci

Ako ste jedna od modernih ledenih kraljica koja njeguje svoju alabasternu put, ovo je idealna tema za vas!

Često pišemo o onima koji se poput guštera prže na suncu - no tu su i mnoga blijeda lica koja bježe u hlad, u potrazi za zatamnjenim kutkom usred blistavog dana. Ako ste jedna od tih porculanskih lica, ne izlazite bez šešira i njegujete svoju alabasternu put, ovo je tema za vas. Čak i ako ste upecali nešto boje, to je vjerojatno slučajno jer svjesni ste da je čuvanje kože - dugotrajna mladolikost. Taj stil furale su i one dame iz romana Jane Austin koje su prije stotinjak i nešto sitno godina brižno čuvale svoju put i naokolo hodale s onim vintage čipkastim suncobranima.

Javljaju se borice zbog dehidriranosti kože

Ok, slatki su im bili ti eterični kišobrani, no mi danas imamo svu silu tehnologije i nabrijanih formula koje stižu na našu kućnu adresu pomno spremljene u super tubice. Sređuju nam lice i ujednačuju ga, a tu je i masa odličnih tretmana u salonima. Iskusna zagrebačka kozmetičarka Zdenka Mihelj ističe kako je česta pojava, nakon dolaska s odmora, depigmentacija kože. - Na odmoru se ponekad sve čini idealnim, no često se pojave neke neželjene promjene na koži koje primijetimo tek kad se vratimo u svakodnevicu. Koža se može početi guliti, prhutati, a tu su i mrlje... Moguće su i lagane borice koje su se pojavile zbog dehidriranosti kože. Njih ćemo ukloniti hranjivim, hidratantnim kremama, no fleke su nešto sasvim drugo. Za pojačanu hidrataciju predlažem ne koristiti sapune nego lagane formule za pranje lica i koža te pojačati unos vitamina A, B i C kako biste pospješili regeneraciju kože. Dehidrirana koža uvijek daje izgled gruboće, opuštenosti, na što utječe prekomjerno izlaganje suncu, moru, soli i vjetru - objašnjava Zdenka Mihelj.

 | Autor: Danijel Berković Danijel Berković

Koža postaje bez sjaja i elastičnosti. Svježinu će vratiti hidro maske i tretmani koji brzo hrane površinski sloj kože, dodaje Zdenka Mihelj. Ako je došlo do stvaranja depigmentacijskih mrlja, one će biti još vidljivije nakon što se vrati prirodna boja lica. 
- To se događa zbog neadekvatne zaštite lica, kao i zbog kombinacije sunčevih UV zraka i određenih lijekova. Od mnogih tretmana koji se rade u kozmetičkim salonima i klinikama, oni s kiselinom imaju dobar rezultat, ali je proces dugotrajan. Tretmani laserom su brzi i učinkoviti, ostane tek eventualna mala opeklina koja adekvatnom njegom brzo prođe. Za sada, ljeti, ne preporučam dermoabraziju, ti se tretmani rade u jesen i zimi - savjetuje Mihelj. Popularan je u zadnje vrijeme u anti-age industriji vitamin C.

 | Autor: Danijel Berković Danijel Berković

Dolazi u serumima koji uklanjaju pigmentne mrlje i štite od slobodnih radikala, pospješuje sintezu kolagena, uklanja sitne bore, koži daje svježinu... Postoji, naravno, i salonski tretman upravo s tim čudesnim vitaminom. Taj tretman, govori Mihelj, traje oko tri mjeseca i radi se i kod kuće. Ta se njega sastoji od niza preparata koji se moraju koristiti svakodnevno i sinergijski polako ali sigurno, ujednačavaju ten. - Jedino što se može pojaviti lagana dehidracija lica nakon 15-25 dana jer se pojavljuje svježa koža, tada fleke nestaju. Naravno, formule koje se koriste pojačavaju hidrataciju. Tu se osim toga i smanjuju pore, a na pojedinim mjestima se ne vide - govori. Ovi i slični tretmani nastali su upravo kao posljedica sve veće pojave neujednačenosti kože ljeti, što se često događa svijetlim, vrlo osjetljivim tipovima kože. Kozmetička industrija također neprestano predstavlja čitav niz preparata koji njeguju nježne slojeve našega lica.

Photo: Danijel Berković

Komentari 0