Beauty

Laneno plava osim što je prelijepa nijansa, zahtijeva i minimum truda. Super!

  • Laneno plava jedna je od najnosivijih nijansi i veliki trend među onima koji vole plavu kosu, ali ne vole zahtjevno održavanje s kojim dolazi u paketu
  • U pitanju je sofisticirana nijansa hladnih smeđih i bež podtonova, a utjelovljuje nenametljivu eleganciju, podsjećajući na boje lanene tkanine
  • Za razliku od hladnih nijansi poput platinaste i pepeljaste ili pak toplih poput zlatne i strawberry blonde, laneno  plava nijansa pobudit će zanimanje svakoga tko želi nenametljivu boju koju je lako održavati

Svi koji prate beauty trendove znaju da uvijek postoji neki novi koji proširuje mogućnosti da postanemo plavuše, a najnoviji se zove 'linen blonde' odnosno laneno plava i u pitanju je jedna od najnosivijih nijansi. Laneno plava kosa je sofisticirana i svestrana nijansa koju karakteriziraju hladni, tamno-smeđi i bež podtonovi, a obožavaju je mnogi jer utjelovljuje nenametljivu eleganciju, podsjećajući na svijetle, hladne nijanse koje se nalaze u teksturi lanene tkanine.

Ova boja nudi meku i prirodnu estetiku koja savršeno pristaje različitim tonovima kože, a njezina je ljepota u tome što je dimenzionalna, prilagodljiva i prikladna za različite podtonove. Mnogi je opisuju kao savršenu mješavinu između toplih i hladnih  tonova, a što ju čini savršenom neutralnom nijansom koja pristaje svemu i svima. 

 | Autor: Instagram @lilireinhart Instagram @lilireinhart Foto: Instagram @lilireinhart

Plave su nijanse uvijek popularne u ljetnoj sezoni, a ove se godine laneno plava kosa preklapa s brojnim trendovima koji zagovaraju svestranost, nosivost te svjež i čist izgled. Od strawberry girl trenda do barbiecorea i vanilla girl estetike, svaki je veliki ovogodišnji trend pobudio interes za plavim nijansama pa se sve više ljudi odlučuje za ovu nijansu koja je savršeno osvježenje u prirodnijim tonovima od godinama obožavane pepeljasto plave kose.

Možda vas zanima Nije željela biti plavuša, ali ni Franka Batelić nije odoljela megapopularnoj nijansi sezone Rubrika Beauty Beauty

Laneno plava kosa plijeni pozornost iz nekoliko razloga, a njezina univerzalna privlačnost leži u njezinoj sposobnosti da se odlično stopi i s toplim i hladnim podtonovima. Ona odiše chicom bez napora i k tome ne iziskuje puno truda oko održavanja pa je savršena sofisticirana opcija za ljetne mjesece. Ova svestranost, u kombinaciji s profinjenim i modernim zaokretom tradicionalnih plavuša, učinila ju je jednom od najtraženijih nijasni. 

 | Autor: Instagram @jlo Instagram @jlo Foto: Instagram @jlo

Za razliku od hladnih plavih nijansi poput platinaste i pepeljaste plave ili pak toplih poput zlatne i strawberry blonde nijanse, laneno  plava nijansa pobudit će zanimanje svakoga tko želi nenametljivu boju koju je lako održavati. Ova nijansa ne traži prečesto bojanje, a što je čini idealnim izborom za one koji traže boju koja nije prezahtjevna, bez kompromisa po pitanju toga koliko elegantno i lijepo izgleda. 

Kako postići ovu boju?

Budući da laneno plavu boju definira niz nijansi koje uključuju i bež i tamno-smeđe tonove, hladan neutralni završetak i dimenzionalnu  svjetlinu boje, najbolje je razgovarati sa svojim frizerom kako bismo odlučili koja će točno nijansa najbolje odgovarati našoj viziji, podtonovima i željenoj zahtjevnosti održavanja. Uvijek je dobro pokazati fotografije boje koja nam se najviše sviđa, a ako već nemamo njih, najbolje je tražiti neutralnu ili bež plavu.

 | Autor: Instagram @gouldhallie Instagram @gouldhallie Foto: Instagram @gouldhallie

Sam proces dobivanja laneno plave kose se razlikuje ovisno o tome s kakvom bojom kose krećemo, ali i o samoj nijansi za koju se u konačnici odlučimo. Od pramenova na foliju, do balayage ili babylights tehnike, ali i linen bronde nijansi u kojima su dominantniji tamniji nego svjetliji tonovi, mogućnosti je jako puno, no svaka od njih će kosi dodati dubinu i dimenzionalnost. Nakon što se dio kose posvijetli, nanose se hladni i bež toneri kako bi se postigla željena nijansa laneno plave boje. 

Održavanje

Koliko će laneno plava kosa biti zahtjevna za održavanje također može varirati, ali održavanje je u pravilu općenito lakše nego što je to slučaj sa svijetlo plavim ili ledeno plavim nijansama. Neutralne tonove i suptilni balayage lakše je održavati od hladnije, dramatičnije verzije lanene plave, a pozitivna stvar je što uvijek možemo koristiti toner između termina ukoliko nam se učini da je boja izblijedila. Nekakav prosjek po pitanju učestalosti bojenja je svakih šest do osam tjedana. 

 | Autor: Instagram @sofiarichiegrainge Instagram @sofiarichiegrainge Foto: Instagram @sofiarichiegrainge

Iako laneno plava kosa ne iziskuje prečesto bojanje, pravilna njega je i dalje neophodna za očuvanje ljepote boje i općenito zdravlja kose, a što znači da se preporučuju šamponi namijenjeni plavim nijansama, regeneratori i maske koje će ju dubinski regenerirati i pružiti joj potrebnu njegu te obavezno proizvodi za zaštitu od topline budući da je plava kosa podložnija oštećenjima. 

Možda vas zanima Najnoviji TikTok trend najljepša je ljetna opcija za sve obožavateljice plave kose Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @lilireinhart

Komentari 0