Beauty

Kućni beauty tretman: Iskoristite vikend za detoksikaciju kože

Krenite već večeras, a koža će do ponedjeljka blistati i biti oslobođena toksina....

Vikend je pred nama, a ukoliko vam je neradni, iskoristite ga kako bi svojoj koži pružili kraljevski tretman i oslobodili ju prljavštine koja se nakuplja u sitnim porama. Krenite s detoksikacijskim planom već večeras i vaša koža će do ponedjeljka izgledati prekrasno:

DAN 1 - PETAK
Večer prije tretmana detoksikacije očistite stan. Osjećat ćete se mnogo bolje kad se ujutro probudite u savršeno čistom i urednom stanu. Tijekom detox vikenda vašem su tijelu potrebne namirnice bogate korisnim sastojcima stoga njima napunite hladnjak. To su prije svega svježe voće i povrće: borovnice, jabuke, grožđe, brokule, mrkve i rajčice

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

DAN 2 - SUBOTA
Skuhajte čaj od koprive, đumbira, čička ili maslačka. Ove trave poznate su po protuupalnom djelovanju i po tom da pospješuju rad jetre i bubrega, a eliminirat će i vrećice ispod očiju. Ako pak osjetite potrebu za kofeinom, preporučujemo vam da popijete zeleni čaj, koji je odličan izvor antioksidansa. Masaža pospješuje izbacivanje štetnih tvari iz organizma. Koncentrirajte se na glavne točke limfnog sustava – vrat, pazuhe, trbuh, prepone i pregib iza koljena. Navečer napravite kućni treman lica.

DAN 3 - NEDJELJA
Piling tijekom tuširanja budi sva osjetila. Koristite proizvode na bazi kave, koji pospješuju cirkulaciju i izbacuju toksine iz organizma. Vježbe poput brzog hodanja i joge pospješuju izbacivanje toksina iz organizma. Duboko disanje za vrijeme vježbanja stimulira limfni sustav i osigurava mnogo veći unos kisika. Pokušajte izvesti pokret pozdrav suncu ili slične vježbe koje pospješuju rad probavnog sustava. Navečer nanesite masku za lice.

Photo: victoria's secret

Komentari 0