Beauty

Koristite li maskaru, parfem ili puder na pravilan način?

Budući da se svakodnevno pojavljuju novi beauty proizvodi, učenje kako da ih pravilno koristimo može postati naporno. Ipak, kada je riječ o osnovnim preparatima za uljepšavanje koje svaka žena posjeduje, iako ih svakodnevno koristimo, velike su šanse da ih ne nanosimo na pravi način.

1. Maskara

Kada pronađete maskaru koja vam najviše odgovara, najbolji način da je nanesete jest taj da četkicu držite horizontalno, da je najprije prislonite do korijena gornjih trepavica i da je tu nježno protresete, te je potom pomičete prema gore do vrhova. Ovako ćete naglasiti sam korijen trepavica i postići najveći volumen. Ako vam se događa da se maskara nađe na kapcima, uzmite plastičnu žličicu ili posjetnicu, i držite je preko kapka kako biste spriječili da se maskara prenese na kožu. Ako ste kapak već umrljali maskarom, kratko navlažite štapić za uši i uklonite maskaru.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

2. Eyeliner

Ako koristite eyeliner u olovci i ne možete izvući glatku liniju, nakratko zagrijte vrh olovke sušilom ili upaljačem. Umjesto da eyeliner nanesete čitavom dužinom kapka, što će učiniti da vaše oči izgledaju bliže, iscrtajte liniju samo duž dvije trećine kapka kako bi oči izgledale krupnije. Preostalu jednu trećinu dužine kapka možete naglasiti bijelom olovkom.

4. Parfem

Iako se često savjetuje da našpricate oblak parfema i potom prođete kroz njega, to zapravo nije najbolji način da nanesete parfem. Puno je bolje da ga stavite na „pulsne točke“, odnosno na dijelove tijela gdje su krvne žile najbliže koži, tako da djeluju kao male pumpe za parfem, zbog čega on duže traje. Pulsne točke su zglobovi, iza ušiju, pregibi na rukama i nogama i, ukoliko želite, zglobovi na nogama.

5. Podloga za šminkanje

Prije nego što nanesete podlogu za šminku, jako je važno da stavite i hidratantnu kremu. Za one koji svakodnevno koriste podlogu, nanesite je prije korektora. Svejedno je koristite li neku vrstu aplikatora ili podlogu nanosite prstima, važno je da je razmazujete od središta lica prema vanjskim dijelovima. Tako ćete stvoriti prirodniji izgled budući da se neće vidjeti rubovi podloge duž čeljusti.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

6. Rumenilo

Ne nanosite rumenilo skroz do rubova lica gdje počinje kosa, jer to može stvoriti neprirodan izgled. Pri nanošenju rumenila nasmiješite se i nježnim pokretima četkice nanesite rumenilo na jagodice. Ukoliko nemate rumenilo, a u žurbi ste, možete iskoristiti i ruž za usne: jednostavno ga nanesite na jagodice i razmažite prstima.

7. Olovka za obrve

Jake i debele obrve su beauty trend već nekoliko sezona, a čini se da će tako ostati i ubuduće. Ipak, treba uvijek imati u vidu razliku između jakih obrva i iscrtanih obrva. Kako bi obrve izgledale što prirodnije, koristite olovku koja je za dvije nijanse svjetlija od boje vaših obrva. Tako će one, kada ih popunite, izgledati prirodno.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

8. Zaštitni faktor

Jedna od najčešćih pogrešaka je nekorištenje proizvoda sa zaštitnim faktorom svaki dan. Najbolje je da koristite hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom, a obavezno je nanesite 20- ak minuta prije nego što izađete na sunce. Ako provodite cijeli dan vani, ponovno namažite kremu svaka dva sata.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0