Beauty

Koraljna kosa pravi je hit. Bi li je nosila?

Sigurno već znaš da je Pantone koraljnu boju proglasio bojom godine. Odsad ćemo je, dakle, viđati posvuda. I na kosi!

Sigurno si već čula da je Pantone početkom prosinca proglasio ''živu koraljnu'' bojom godine. Pantone ju je nazvao "animiranom i pozitivnom nijansom narančaste kojom prevladava zlatni podton". Ne samo što je ova boja inspirirana prirodom, nego je i dobila ime po simbolizmu: "Baš kao što su koraljni grebeni izvor hrane i sklonište morskom životu, tako i nas vibrantna, ali i dalje nježna Pantone koraljna obasipa toplinom i pozitivnošću koja pruža utjehu u našem stalno mijenjajućem okruženju". Ova vibrantna boja sve je oduševila jer je topla, živa, pršti optimizmom i podsjeća nas na more, ljeto i taman ten (s kojim se fantastično slaže). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PANTONE (@pantone) on

Već dan nakon proglašenja boje godine, postalo je jasno da ćemo ju viđati posvuda. Preplavila je haljine, suknje, džempere, a potom i torbice, novčanike, remenje i ukrase za dekoraciju interijera. Očekivali smo je u svijetu manikura i lakova za nokte,...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brani & Desi (@branidesi) on

... ali bilo nam je malo teško zamisliti da će se nositi i na kosi. Ipak, ''živa koraljna kosa'' posljednji je krik mode u frizerskim salonima diljem svijeta. 

Ova boja, koja očito postaje simbol života i energije, s trona je skinula nijanse plave i zelene koje su posljednjih godina na kosi nosili najodvažniji. Iako je ispočetka zvučalo prilično suludo, frizeri su u rekordnom roku prigrlili ovaj trend i Instagram je prepun fotki koje nas uistinu mame da se, čim malo zatopli, i mi utoplimo živote ovakvom kosom. Ma zamisli je samo uz osunčani ten i svijetli badić!  | Autor: Miss7/Instagram/Facebook Miss7/Instagram/Facebook Dakako, ako si dovoljno odvažna i želiš ispratiti ovaj trend, ne moraš cijelu kosu obojati u živu koraljnu. Uvijek se možeš odlučiti na balayage tehniku (poput slike gore, lijevo!) koja će na svjetlijoj smeđoj kosi izgledati genijalno! Hoćeš li se usuditi?

 

 

Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0