Beauty 4925 prikaza 11. siječnja 2019.

Koraljna kosa pravi je hit. Bi li je nosila?

instagram.

Sigurno već znaš da je Pantone koraljnu boju proglasio bojom godine. Odsad ćemo je, dakle, viđati posvuda. I na kosi!

Sigurno si već čula da je Pantone početkom prosinca proglasio ''živu koraljnu'' bojom godine. Pantone ju je nazvao "animiranom i pozitivnom nijansom narančaste kojom prevladava zlatni podton". Ne samo što je ova boja inspirirana prirodom, nego je i dobila ime po simbolizmu: "Baš kao što su koraljni grebeni izvor hrane i sklonište morskom životu, tako i nas vibrantna, ali i dalje nježna Pantone koraljna obasipa toplinom i pozitivnošću koja pruža utjehu u našem stalno mijenjajućem okruženju". Ova vibrantna boja sve je oduševila jer je topla, živa, pršti optimizmom i podsjeća nas na more, ljeto i taman ten (s kojim se fantastično slaže). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PANTONE (@pantone) on

Već dan nakon proglašenja boje godine, postalo je jasno da ćemo ju viđati posvuda. Preplavila je haljine, suknje, džempere, a potom i torbice, novčanike, remenje i ukrase za dekoraciju interijera. Očekivali smo je u svijetu manikura i lakova za nokte,...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brani & Desi (@branidesi) on

... ali bilo nam je malo teško zamisliti da će se nositi i na kosi. Ipak, ''živa koraljna kosa'' posljednji je krik mode u frizerskim salonima diljem svijeta. 

Ova boja, koja očito postaje simbol života i energije, s trona je skinula nijanse plave i zelene koje su posljednjih godina na kosi nosili najodvažniji. Iako je ispočetka zvučalo prilično suludo, frizeri su u rekordnom roku prigrlili ovaj trend i Instagram je prepun fotki koje nas uistinu mame da se, čim malo zatopli, i mi utoplimo živote ovakvom kosom. Ma zamisli je samo uz osunčani ten i svijetli badić!  | Autor: Miss7/Instagram Miss7/Instagram Dakako, ako si dovoljno odvažna i želiš ispratiti ovaj trend, ne moraš cijelu kosu obojati u živu koraljnu. Uvijek se možeš odlučiti na balayage tehniku (poput slike gore, lijevo!) koja će na svjetlijoj smeđoj kosi izgledati genijalno! Hoćeš li se usuditi?

 

 

Komentari 0