Beauty 12. ožujka 2016.

Konturiranje - stvar je u svjetlosti!

Getty Images.

Strobing, konturiranje i druge slične tehnike imaju nešto zajedničko, a to je definiranje lica, kreiranje topline, svjetlosti, sužavanje, vizualno uljepšavanje...

Uče nas da je svjetlost sve - način na koji sjeda na lice definira naše konture i privlači pozornost. Kreatori šminkerskih formula i vizažisti složni su u jednom: koristite blistavi sjaj pudera, podloga i baza kako biste istaknule ono najljepše. Strobing, konturiranje i druge slične tehnike imaju nešto zajedničko, a to je definiranje lica, kreiranje topline, svjetlosti, sužavanje, vizualno uljepšavanje... Kao da si oblikujemo lice i kist koristimo na više umjetnički način.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Bobbi Brown, jedna od stručnjakinja na svjetskoj bazi, ističe: “Cilj strobing tehnike je postizanje zdravog i blistavog izgleda kože koji će dati iluziju liftinga. Tehniku možete početi skincare proizvodom koji u sebi sadrži blistave perle. Highlight pudere koristimo na dijelovima lica koje želimo istaknuti, duž korijena nosa, na čelu, iznad gornje usne, na jagodicama. Može se nanositi samostalno ili preko rumenila”. Mnogi svjetski make-up stručnjaci obožavaju ovu tehniku, jedan od njih je kreativni direktor YSL Beaute Lloyd Simmonds, oduševljen tim česticama koje privlače svjetlost. Koristi pudere koji imaju najnoviju tehnologiju hvatanja svjetlosti: zlatnim su pigmentima dodane svjetlucave hibridne čestice polukružnog oblika koje hvataju svjetlost i reflektiraju ga po licu. Konturiranje je već niz godina hit - korištenje tamnijih pudera i bronzera omogućuje nam da vizualno umanjimo, odnosno potamnimo vidljivost nekih dijelova lica. Primjerice, možemo napraviti da bude uže ili da nos izgleda manje. Sve su to mini trikovi koji su praktični i za svakodnevno apliciranje, ne uzimaju mnogo vremena, nego je potrebno napraviti nekoliko ključnih poteza. Stalno se fotkamo i zapravo je lako uočiti što nam nedostaje ili čime nismo zadovoljni.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Posebne formule i make-up tu su da nam posluže kako bismo ispravile eventualne nedostatke. Na primjer, nekada je korektor bio proizvod za pokrivanje prištića ili mrlja od sunca, danas je on nadograđen sjajem koji odlično kamuflira i koristi se na području oko očiju. Puderi imaju specijalne sastojke čiji je posao da omekšaju svjetlost na licu čime se čak može i umanjiti vidljivost onih sitnih bora. Ako stavite bazu, ona će napraviti upravo to, a nakon toga će puder dodatno zagladiti lice. Ovaj trend proslavio se usporedno s pojavom “nude” make-up trenda: kad lice izgleda kao da nema šminke, onda si možemo priuštiti nekoliko trikova uz pomoć posebnih formula i podloga. Postoje posebni kistovi za to - ili, kako mnogi vizažisti vole, nanesite ih prstima, tapkanjem.

Komentari 0