Beauty
Kontrasti na porculanskom tenu: Poigrajte se make up-om Kontrasti na porculanskom tenu: Poigrajte se make up-om Kontrasti na porculanskom tenu: Poigrajte se make up-om Kontrasti na porculanskom tenu: Poigrajte se make up-om Kontrasti na porculanskom tenu: Poigrajte se make up-om Kontrasti na porculanskom tenu: Poigrajte se make up-om Kontrasti na porculanskom tenu: Poigrajte se make up-om 1/10 Kontrasti na porculanskom tenu: Poigrajte se make up-om Kontrasti na porculanskom tenu: Poigrajte se make up-om Kontrasti na porculanskom tenu: Poigrajte se make up-om

Kontrasti na porculanskom tenu: Poigrajte se make up-om

Ako ste nabavili neke sjajne nijasne make up-a koje ovih dana dozivaju s polica drogerija, evo kako ih kombinirati

Neke kombinacije večernjeg i snažnijeg make-upa vječna su nam strast - kontrasti na licu u obliku snažnih ruževa i sjenila te nježnoga, porculanskog tena u svako doba godine lako su izvedivi i imaju upadljivu stilsku ulogu. A to je isticanje glamurozne ljepote, osobito ako ste si nabavili neke sjajne nijanse koje nas ovih dana dozivaju s polica omiljenih parfumerija i drogerija. Odlična pomoć u ovoj priči su palete, kojih je sve više, iako nas ponekad podsjećaju na profesionalne vizažiste, pa moramo malo kalkulirati kako i s čime. Zato su tu savjeti iskusnih make-up artista - ovoga puta Ena Čavlović sugerira nam kako da rekreiramo ovaj predivan stil i prođemo - opažene.

- Ne samo u večernjem nego i u dnevnom stilu ove sezone vladaju tamnije nijanse. Primjerice, ruž boje crnog vina ili moćne ljubičaste divno će izgledati i na danjem svijetlu. Crvena je klasik, svaka žena ima svoju nijansu. Zimi je sve ženstvenije i snažnije, a s tim trendom dolazi i ova inovativna make-up igra. Uz to, preferira se izgled prirodnoga porculanskog tena, definiranih obrva, malo eyelinera, istaknute trepavice maskarom ili parcijalnim ekstenzijama. Ta šminka ima niz prednosti; spremne ste za sve blagdanske prigode, bilo da se radi o poslovnim ili onim malo zabavnijima. Predlažem usne pojačane blistavim česticama uz koje pristaju zemljani i topli zlaćani tonovi sjenila pa sve do ljubičastih ili zelenkastih... One hrabrije izabrat će zanimljivu kombinaciju ružičaste olovke za usne s crvenim ružem. Iako te dvije boje čine primjetljiv kontrast, za jednu ženu sa stilom nespojivo sigurno nije prepreka - ističe vizažistica.

 | Autor: Danijel Berković/PIXSELL Danijel Berković/PIXSELL Ovo osobito vrijedi za žene tanjih usana koje se boje nositi ruž jer smatraju da je ruž namijenjen samo za one punijih usana. Budite hrabre i odvažne te zapamtite što je moja baka rekla: ‘Žena bez ruža na usnama je gola žena’, dodaje vizažistica. Kod ovakvoga kontrasta važan je već spomenuti porculanski ten: da, svima nam je to želja, iako se ponekad čini kao nemoguća misija. Stoga, valja spomenuti kvalitetnu njegu kože koja je zapravo početak - predlažemo da uložite u formule koje intenzivno hidratiziraju i njeguju. Česte promjene temperature u našoj okolini djeluju na lice koje se onda snalazi kako zna i umije, a ako mu pomognemo inovativnim molekulama u kremama, situacija se vidno popravlja. Tu su i razna ulja, primjerice, s arganovim i uljem čička te vitaminom E, kao i kreme s hijaluronskom kiselinom koja čini sve da bi se razina vlage u koži zadržala do maksimuma. Imate li mrlje koje su ostale od ljeta, na njima će poraditi visokokoncentrirane otopine koje brzo i efikasno ujednačavaju ton kože. Dodatan, zdravi sjaj licu će dati serum s bisernim ekstraktima na koji onda aplicirate puder ili toniranu kremu prema želji. Sada su hit i razne formule koje daju blistavu put, no polako s njima, radije na kraju mrvu ipak matirajte čelo ili imajte u torbici kompaktni puder kojim ćete popraviti eventualne nedostatke. Osobito ako imate masnu T-zonu. Ovakav make-up, sav sređen i nabrijan pigmentima, odlično izgleda kad je kosa u drugom planu, optimalna je ona zalizana i minimalistička.

 | Autor: Danijel Berković/PIXSELL Danijel Berković/PIXSELL - Zalizana kosa u prvi plan će staviti vaše lice. Istaknut će ljepotu, ali i eventualne nedostatke. Zalizanu kosu, kao i onu jako kratku, nose žene koje su spremne pokazati cijelo lice. Kada zalizujemo kosu, igramo se detaljima kao što su razdjeljak ili ostatak kose koji visi po vratu. Ti mali detalji, a opet jako važni, mijenjaju frizuru, ovisno gdje stavite razdjeljak, na stranu ili možda na sredinu... Naravno, može i sve prema natrag, vrlo jednostavno i uredno. Imate li kratke šiške, a želite ih zalizati, neka idu na stranu, to će biti lakše kreirati, nego da idu prema vrhu tjemena... I stepenaste frizure se daju lijepo zalizati, predlažem punđu ili malo viši rep. Opcija je i zalizati raspuštenu kosu, no prije je treba obraditi na ravno. Isto vrijedi i za kovrčavu, teško je zalizati je ako je puna lokni. Predlažem da si pomognete i formulama suhih ulja ili gelom slabije moći fiksiranja. Za kraj, ako imate skupljenu kosu, obvezno par puta lakirajte cijelu frizuru jer rezultat mora biti super glatki da bi bio savršen i izdržao sate zabave - ističe stilistica kose i frizerka Ana Kuštre iz salona Anel. Ako imate mladu kosu koja raste od čela, koristite nešto jači lak ili gel na tom području. Kosa je pola ljepote lica, druga je make-up. Oni su u sinergiji, odnosno moraju stilski podržavati jedno drugo. Ravnotežu postižemo tako da istaknemo jedno, a minimalistički kreiramo ono drugo. Zato jaka šminka voli jednostavnije frizure i obrnuto.

Photo: Danijel Berković/PIXSELL

Komentari 0