Beauty

Koju frizuru nosite ovog ljeta?

Muškarci nemaju toliko prilika za eksperimente kosom kao što to imaju žene, ali to ne znači da možete svoju kosu zanemariti u potpunosti. Ljeto i godišnji odmor su pravi dani za odabir nove frizure, jer čak i ako vam se ne sviđa, stignete je promijeniti prije nego se vratite na posao.

Ukoliko vas muči koju frizuru odabrati za ovo ljeto, najprije se informirajte koje su frizure moderne i popularne među muškarcima diljem svijeta, u zu skladu s dužinom kose.

Kratke muške frizure svakako su najpraktičnije. Gornji dio kose uvijek se šiša ili krati za po nekoliko centimetara, dok se sa strane skida mašinicom. Na kraju se sve stanji, a frizura se u najvećem broju slučajeva oblikuje prstima.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Trendi su i jako kratko ošišane frizure, koje se rade tako što se mašinicom ošiša sva kosa, a sa strane se dodatno skrati. Takva frizura traje dva do tri tjedna, a poslije toga zahtjeva novo oblikovanje. Najbolji primer za ovaj stil je frizura koju ima Robbie Williams.

Sljedeći oblik koji je veoma čest među muškarcima, naročito u posljednje vrijeme, je poluduga kosa koja ne dodiruje ramena, a prekriva čelo i uši. Kod ovog oblika frizure dobro je to što ima više lica   i s njom uvijek izgledate dobro. Svečana frizura oblikuje se povlačenjem razdjeljka, ali se isto tako može nositi i krajnje nemarno u svakodnevnim varijantama, kada pramenovi imaju svoju prirodnu putanju. Ovakvu frizuru nosi Ashton Kutcher.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Na kraju, još od perioda hipi kulture muškarci vole nositi dugu kosu; naravno, ne svi, ali to je normalno pošto duga kosa i ne stoji svakome. Poanta je u tome da duga kosa traži mnogo više njege, što vam može potvrditi i svaka žena koja svakodnevno muku muči sa svojom kosom. S druge strane, prednost duge kose jeste ta što se od nje može na praviti mnogo frizura. Uostalom, duga kosa još uvijek dominira kod macho muškaraca, npr. Johnnya Deppa. Bez obzira što proizvode za njegu kose koriste uglavnom žene, imate li dugu ili poludugu kosu bilo bi poželjno da koristite sprej ili vosak s UV zaštitom jer se i muška kosa može oštetiti pod suncem.

Photo: Davor Puklavec/ Pixsell

Komentari 0