Beauty

Koji oblik obrva odgovara vašem licu?

Ponovo su u modi guste, čupave i debele obrve, ali odgovaraju li one vama? I koji vam oblik uopće odgovara?

Ne bismo baš htjeli dramatizirati, ali promjena oblika obrva nekome može promjeniti život. Njihova funkcija je spriječiti slijevanje tekućine, tj. znoja u oči, ali nama ženama obrve znače toliko više od toga. One uokviruju lice i, ako su pravog oblika, oči izgledaju krupnije, blistavije, otvorenije, i šminka dobiva na smislu. Kada se podvuče crta, oblik obrva trebao bi upotpuniti oblik oka. Neodgovarajući oblik obrva može učiniti toliko toga lošeg.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

S obrvama čiji je luk previše oštar možete izgledati previše strogo ili ljuto. Ako su predugačke i spuštaju se, izgledati ćete tužno ili kao da ste izašli iz nekog nijemog filma iz dvadesetih. Ako previše istanjite obrve, smanjiti ćete karakter lica. Ljuti? Tužni? Bez karaktera? Jesmo li naveli dovoljno razloga da ispustite pincetu iz ruke i pustite obrve da rastu kako one žele? Prepustite se majci prirodi oko mjesec dana i tek ih onda počnite pravilno oblikovati. Idealan oblik i debljina obrva imaju jako malo veze s oblikom lica u cijelosti, točnije skoro i da nemaju. Oblik obrva u stvari ovisi o veličini ostalih dijelova lica, odnosno, služi za dobar balans, a najviše ovisi o obliku i veličini oka, kao i razmaka između očiju. Dajemo vam nekoliko osnovnih pravila kojima bi se trebalo voditi prilikom odstranjivanja suvišnih dlačica.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Sitne oči

Malo lice sa sitnim približenim očima zahtijeva delikatniji oblik obrva. Trebale bi biti tanke i imati blagi luk. Ne radite ništa ekstremno da ne biste izgledali kao Gargamel.

Razmaknute oči

Ako je razmak između očiju velik, olovkom docrtajte prednji dio obrva i na taj način ih približite jednu drugoj. Tako će oči izgledati bliže.

Tužne oči

Pogled tužnog kučeta nitko ne želi, a obrve s izraženim lukom mogu samo sve pogoršati. Docrtajte krajeve obrva tako da izgledaju skoro ravno i da se uvijaju lagano prema sljepoočnici. Na taj način ćete vizualno podići oko. Duboko usađene oči Ako su vam oči blago upale, a ostali dijelovi lica vrlo izraženi, onda sebi možete dozvolit veće i čupavije obrve.

Spušteni kapci

Kad su na očima kapci spušteni, blago izvijen luk je odgovarajući. To zakrivljenje vizualno podiže kapak. Da biste dobili željeni oblik, obratite pažnju na to da čupate obrve s donje strane, i to od sredine prema van.

Primaknute oči

Ako su vam oči previše primaknute, izbjegavajte da i obrve budu previše blizu. Pincetom odstranite malo više dlačica s unutrašnje strane obrva, a olovkom produžite krajeve. Na taj način oči će izgledat udaljenije.

Photo: themoviedb.org

Komentari 0