Beauty

Koji miris na muškarcima žene razoružava?

Sve više ljudi priča o mirisima, bilo da se radi o hrani ili o odabiru poklona za voljenu osobu. Nas je zanimalo koji miris muškarca privlači žene...

U provedenoj anketi najviše je žena odgovorilo da ih privlači miris vanilije i miris mošusa, nešto malo manje žena reklo je da ih privlači miris opranog rublja, a najmanje njih je odgovorilo da se okrenu za muškarcem koji miriše na duhan. Svega 15 % ispitanih dama reklo je da bježi od muškarca koji joj miriše na oca.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Žene koje vole miris vanilije i mošusa rado su pričale o mirisima. Nisu skrivale činjenicu da je strast u vezi izravno povezana s osjetilom mirisa. Dobar provod u krevetu uvijek je bolji ako je praćen navedenim aromama, a pedeset posto njih priznalo je da duže vremena provodi u krevetu uz muškarca upravo zahvaljujući mirisu.

Pripadnice ljepšeg spola koje privlači miris opranog rublja prije svega su čistunke u najširem smislu te riječi. Za sebe kažu da su vrlo organizirane i staložene, da ih privlače uredni i dotjerani muškarci koji za sobom ostavljaju miris svježe opranog i izglačanog rublja. Muškarcima koji oko sebe šire ovakav oblik svježine lako je doprijeti do ženskih srca.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Miris duhana na posljednjem je mjestu poželjnih mirisa. Muškarac koji miriše na duhan privlači najmanje ženske pažnje. Mali je broj žena koje će navedeni miris poticati na akciju. Njima seksualnost nije na listi prioriteta, tako da o mirisima i ne razmišljaju puno.

Pričati o mirisima a ne navesti feromon bilo bi nepotpuno. Feromon je miris koji proizvode živa bića, pa i mi ljudi, a najčešće se veže za seksualna uzbuđenja.

Miris tijela pomaže nam u komunikaciji, njime šaljemo signale da nešto želimo i/ili ne želimo. Također upamtite, mirisi i osjećajnost usko su povezani, miris vam može rasplamsati maštu, probuditi zaboravljene ljubavi ali i osvježiti postojeće.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0