Beauty

Koja je najbolja nijansa crvenog ruža za podton tvoje kože? Donosimo i primjere

Već svi znamo da je crveni ruž bezvremenski favorit, a s obzirom na to da su tonovi crvenog vina trenutno aktualni u makeup proizvodima, mnogi od nas će prvo krenuti u potragu za svojom savršenom nijansom crvenog ruža. No, odabir prave nijanse malo je kompliciraniji od onoga što nam je naizgled najljepše. Nismo se jednom vratile kući sa svojim novim odabranim ružem i ostale razočarane time kako nam on stoji jer smo mi to zamišljale potpuno drugačije. Upravo iz tog razloga je najbolje birati ruž prema tonu, odnosno podtonu, kože. Tako možemo pronaći idealnu crvenu boju za sebe.

MAC puder Možda vas zanima Želiš besplatan MAC ruž za usne? Znamo kako do njega, ali ima jedna caka Rubrika Beauty Beauty

Koji sve podtonovi kože postoje?

Crvena boja na usnama je klasična, sofisticirana, chic i uvijek trendy te ju svatko može nositi u gotovo svakoj situaciji i tijekom svake sezone. Prije nego što kreneš u potragu za savršenim crvenim ružem za usne, prvo trebaš odrediti podton svoje kože. Ako imaš topli podton, toplija crvena će ti sjajno pristajati, a ako imaš hladniji podton, crvene s plavim podtonom će najljepše istaknuti tvoje usne.

 | Autor: Foto: Notino, nijansa savršena za hladniji podton kože

Možda vas zanima Možeš sama kreirati bilo koju boju balzama za usne uz ovaj fora trik s TikToka Rubrika Beauty Beauty

Topli podtonovi su breskvasti, žuti i maslinasti, kao kod, primjerice, Kim Kardashian West, Penélope Cruz, Mile Kunis i Dua Lipe. Hladni tonovi kože imaju tračak plave, ružičaste ili crvene u podtonovima, kao kod Elle Fanning, Nicole Kidman, Adele i Lupite Nyongo’o. Neutralni tonovi kože, koji uključuju Angelinu Jolie, Kerry Washington, Drew Barrymore i Jennifer Aniston, imaju mješavinu toplih i hladnih podtonova.

 | Autor: Foto: Notino, nijansa savršena za topliji podton kože

Možda vas zanima U dm su stigle olovke za usne koje traju do 8 sati, a cijena im je manja od 2 eura Rubrika Beauty Beauty

Kako možemo najbrže otkriti koji je podton naše kože?

Podton svoje kože možeš dešifrirati na dva načina. Ako lako potamniš na suncu, onda imaš topli podton, a ako izgoriš ili samo pocrveniš kada si na suncu, onda imaš hladni podton. Osim toga, s hladnim tonovima kože, tvoje žile će biti više plave ili ljubičaste, a onima s toplim tonovima kože će žile biti zelene. Pri odabiru crvenog ruža potrebno je pripaziti i na zube. Hladnije crvene boje više laskaju zubima jer plavi podtonovi čine zube naizgled bjeljima. Toplije crvene, s druge strane, mogu istaknuti žute nijanse na zubima.

Možda vas zanima Tražiš savršenu olovku za puniji izgled usana? Ova te neće razočarati! Rubrika Beauty Beauty

Topli podtonovi

Ako imaš topli podton, crvene na bazi žutih podtonova (zlatnih, narančastih, ciglastih, rajčica crvenih) će ti vjerojatno najljepše pristajati. Nasuprot tome, s hladnijim tonovima crvene ćeš se osjećati prilično dramatično. Narančaste, ciglasto-crvene, smeđe-crvene i boje terakote odlično nadopunjavaju tople podtonove.

MAC Cosmetics MACximal Silky Matte Lipstick i nijansi Lady Danger

 | Autor: Foto: Notino (25,50 €)

Fenty Beauty Stunna Lip Paint u nijansi Uncensored

 | Autor: Foto: Fenty Beauty (35,00 €)

Rimmel London Lasting Finish u nijansi Pumpkin Peach

 | Autor: Foto: Notino (4,50 €)

Možda vas zanima Taylor Swift zamijenila je svoj prepoznatljivi crveni ruž za nijansu koja je kao stvorena za jesen Rubrika Beauty Beauty

Hladni podtonovi

Ako imaš hladan podton, plave ili hladnije nijanse crvene će ti najbolje stajati, dok će se tople nijanse vjerojatno više sukobljavati s tonovima tvoje kože. Upravo zato su crvene nijanse bobičastog voća ili crvenog vina te trendi “black cherry” nijanse, odličan odabir za tebe.

Pat McGrath Dramatique Mega Lip Pencil u nijansi Elson

 | Autor: Foto: Cult Beauty (30,51 €)

MAC Cosmetics MACximal Silky Matte Lipstick u nijansi Ruby Woo

 | Autor: Foto: Notino (25,50 €)

NARS Explicit Lipstick u nijansi Last Night

 | Autor: Foto: Notino (40,00 €)

Možda vas zanima Nakon omiljenih sjajila, sad su stigli i essence Juicy Bomb balzami za usne! Rubrika Beauty Beauty

Neutralni podtonovi

S obzirom na to da se nalaze na sredini spektra,oni s mješavinom toplih i hladnih podtonova mogu uživati ​​u najboljem od oba svijeta i birati ruž u bilo kojoj nijansi crvene, bez obzira na pigmente koji se nalaze u njihovim formulama.

Maybelline New York Super Stay Vinyl Ink tekući ruž za usne i nijansi Wicked

 | Autor: Foto: dm (12,90 €)

L'Oréal Paris Infallible Matte Resistance ruž za usne u nijansi Le Rouge Paris

 | Autor: Foto: dm (15,90 €)

Max Factor Colour Elixir ruž za usne u nijansi Chilli

 | Autor: Foto: dm (12,90 €)

Možda vas zanima Catriceov Care in Colours balzam koji je pobrao same petice stigao je u dm u 5 prelijepih nijansi Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @juliesfi

Komentari 0