Beauty

Kakve frizure volimo vidjeti na muškarcima?

Muškarci duge kose, bikeri, rockeri i vječni boemi puni zanimljivih priča i spremni na avanturu ili pak uredno podšišani bankari u savršeno krojenim odijelima? Baš kao i odijelo, i frizura čini svakog čovjeka, pa tako i muškarca, a ne smiju se zanemariti ni preferencije ljepšeg spola koje uvelike određuju naš stil.

Ako pogledamo oko sebe najčešća muška frizura je uredno podšišana sa strane, a na gornjem dijelu nešto duža. Žene i djevojke obično protiv takve standardne frizure nemaju ništa, ali čak i kada sugeriraju promjenu to kod muškaraca ipak malo teže prolazi.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

No moram priznati da u zadnje vrijeme, kako se trendovi polako mijenjaju tako i muškarci sve više počinju eksperimentirati sa frizurama pa se zna dogoditi da sve češće na šišanje dođu sa nekakvom fotografijom frizure kakvu bi željeli, ali na kraju većina ih kaže "Vidjet ćemo što će bolja polovica reći".

Dugokosi se muškarci ističu i samo zbog toga mnogi u njihovu okruženju stvaraju predrasude o dugokosim muškarcima. Ovisno o muškarcu, dugokose muškarce povezuje se s buntovnicima, intelektualcima koji su neorganizirani i ne zamaraju se nebitnim stvarima poput kose. S čime god ih povezivali, dugokosi su muškarci tajanstveni i često se čine energičnima, a neki izgledaju mlađe s dugom kosom. Dok su muškarcu uvijek voljeli dugokose žene, mnogim ženama nije lako prihvatiti muškog partnera s dugom kosom. Pomisao da on ima dužu kosu od nje još nije posve prihvaćena u našoj kulturi.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Dakle previše pravila nema, no jedno je ipak sigurno, žene vole da su muškarci uredni i čisti a posebice ako je riječ o kosi i to dužoj. Sve ostalo je manje više stvar ukusa. osim same frizure bitan je stav te da ta frizura odgovara muškarcu, njegovom stilu i načinu i ritmu života.

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: Thinkstock

Komentari 0