Beauty

Kako zapravo brijati noge: 7 profi-savjeta

Brijanje je najjednostavniji i najjeftiniji način kako se riješiti dlačica na nogama. Donosimo najbolje savjete s kojima će to ići skroz glatko

Danas se više ni ne postavlja pitanje trebaju li žene ukloniti dlake s nogu – to se podrazumijeva! Međutim, nekad nije bilo tako – znaš li kad su prvi puta žene počele uklanjati dlake s tijela? Navodno je to bilo početkom 20. stoljeća, kad su pojavile haljine bez rukava. Reklama u časopisu „Harper's Bazaar“ pozivala je žene da obriju dlake ispod pazuha kako bi mogle elegantno nositi haljinu bez rukava. 

Kako se mijenjala moda 20-ih i 30-ih godina prošlog stoljeća, odnosno suknje su postajale sve kraće, počelo se pionirski razmišljati o brijanju nogu. Međutim, 40-ih i 50-ih godina u modi su bile tanke najlonke, suknje i haljine bile su još malo kraće, pa su se žene same od sebe počele depilirati. 
Danas je gotovo nezamislivo da žena ima dlakave noge i da ih takve pokazuje u javnosti. Stoga donosimo savjete kako lako i dugotrajno otkloniti dlake na nogama – brijanjem. 

1. Koristi epilator prije brijanja 

Obavezno prije brijanja epilatorom „sredi“ noge. Tako ćeš „izvući“ sve dlačice iz gornjeg sloja kože i osloboditi ih – pa ih potom lako otklanjati britvicom. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

2. Noge brij ujutro 

Najbolje vrijeme za brijanje nogu je ujutro ispod tuša. Naime, nakon ustajanja koža još nije dobro prokrvljena – pa se ne možeš baš tako lako porezati te ozlijediti s britvicom.

3. Vruća oštrica bolje reže 

Britvicu trebaš nakon svakih nekoliko poteza ispirati pod mlazom vruće vode. Naime, vrući čelik bolje reže. Možeš i prije brijanja „zagrijati“ britvicu – na primjer, staviti je na 10 minuta u vruću vodu. 

4. Baci stare britvice

Svi savjeti za brijanje padaju u vodu ako je britvica tupa i začepljena. Dakle, uzmi novu čim primijetiš da brijanje ne ide glatko… 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

5. Pričekaj da pjena za brijanje počne djelovati 

Nanijela si pjenu za brijanje i odmah se bacila na posao? Doduše, dobit ćeš malo na vremenu, ali izgubiti puno na efikasnosti. Radije pusti da pjena počne djelovati i da dlačice dobro omekšaju. U međuvremenu si možeš, na primjer, šamponirati kosu.

6. Isperi hladnom vodom 

Hladna voda nakon brijanja zatvara pore te sprječava da se upale male ranice. 

7. Koristi losion za tijelo 

Nakon brijanja je koža često suha i zategnuta. Nije ni čudo, jer se kod brijanja „oguli“ gornji sloj kože. Zbog toga se moraš dobro namazati nekim dobrim losionom za tijelo kako bi koža dobila dovoljno vlage. 

Photo: thinkstock

Komentari 0