Beauty

Kako vratiti kosi sjaj nakon ljetovanja?

Odlazak frizeru nakon ljetovanja je neophodan, a za dodatnu njegu oštećene kose potrebno je koristiti i posebne proizvode

Sunce i more tijekom ljeta isušuju kosu i ona u rujnu obično izgleda beživotno te joj je potrebna obnova. Osim odlaska frizeru, potrebna joj je i njega kod kuće s proizvodima koji će joj povratiti vlažnost. Tu pomažu šamponi s keratinom i njegujući regeneratori, koje biste trebali koristiti pri svakom pranju, a bar jednom tjedno preporučuje se na kosu nanijeti i hranjivu masku. Otkrijte kako još vratiti kosi sjaj nakon ljetovanja. 

Oprezno češljanje

Oštećenu kosu ponekad je teško pročešljati, a grubo četkanje zamršenih vlasi vodi do dodatnog oštećenja. Odmah nakon pranja najbolje je nanijeti regenerator koji se ne ispire te pričekati da se kosa malo posuši, a onda ju nježno razmrsiti češljem sa širokim zupcima.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Hidratizacija

Za dodatnu njegu koristite posebne hidratantne šamponeregenaratore i maske koji će najbolje kosi vratiti izgubljenu vlažnost. Za još bolje rezultate, kada na kosu nanesete masku, ostavite ju da djeluje nekoliko minuta dok se tuširate, jer će vodena para omogućiti da prodre dublje u vlas što će kosu učiniti elastičnijom, sjajnijom i ljepšom.

Skratite vrhove

Odlazak frizeru nakon ljeta je naophodan, a ukoliko ne odrežete ispucale vrhove oni će se nastaviti širiti i kosa će izgledati sve gore. Skratite li ju za centimetar i pol u trenu će izgledati ljepše, a kako bi vam vrhovi što dulje ostali zdravi, na kosu redovito nanosite hidratizirajuće ulje.

Za više proizvoda posjetite Keune web shop. Pssssst! U tijeku je rasprodaja zaliha - požurite i zgrabite svoj proizvod!

Saznajte više trikova i savjeta o kosi unutar specijala Lijepa kosa
Photo: Getty Images

Komentari 0