Beauty 07. travnja 2016.

Kako ukrotiti kovrče, a kako podariti volumen tankoj kosi?

Guliver Image/Getty Images.

Svaki tip kose ima svoje prednosti, ali i mane. I dok oni s tankom kosom sanjanju o dodatnom volumenu, oni s kovrčavom samo bi htjeli obuzdati svoje lokne... Pročitajte kako se brinuti za svaki tip kose i otkrijte neke jako korisne trikove

1. Ako imate tanku i osjetljivu kosu
Izbjegavajte nanošenje šampona direktno iz bočice. Veliki broj šampona - naročito kremastih - sadrže i regenerator, zbog čega brže maste kosu i čine je mnogo težom. Umjesto toga, malu količinu šampona protrljajte između dlanova i nanesite na kosu, a tek na kraju utrljajte malo pjene u tjeme.

2. “Smirite” lokne
Ukoliko je vaša kosa prirodno kovrčava i želite je obuzdati, špricnite malo laka za kosu na češalj s gustim zupcima (ili na čistu četkicu za zube!) i počešljajte se od samog korijena do vrhova kose. 

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

3. Tretman preko noći 
Suhu kosu ispucalih krajeva obnovit ćete tako što ćete, dva ili tri puta tjedno, utrljati regenerator (“leave-in”) i ostaviti da djeluje preko noći. Naravno, ne zaboravite staviti čisti ručnik preko jastuka. 

4. Koristite ulje
Ukoliko vam je kosa veoma oštećena, probajte tretman jojobinim uljem (hidrira kosu). Protrljajte nekoliko kapi ulja između dlanova i nanesite ga samo na krajeve kose. Ovaj postupak izvedite noć prije tretmana regeneratorom.

 | Autor: Getty Images Getty Images

5. Sugurno feniranje
Upijte višak vode papirnatim ručnikom, utrljajte preparat za oblikovanje i fenirajte pramen po pramen, držeći fen na udaljenosti od najmanje 30 cm.

6. Ukrotite oštru/kovrčavu kosu
Prije feniranja (u još vlažnu kosu) utrljajte mješavinu kreme za oblikovanje i gela .

7. Važan je redoslijed
Prilikom feniranja najbolje je da prvo oblikujete šiške, jer one često izmaknu kontroli i djeluju kuštravo. Češljajte ih nadolje i pratite te pokrete sušilom.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

8. Od viška glava (ne) boli
U slučaju da pretjerate u količini proizvoda za styling, nanesite malo suhog šampona u korijen kose ili je poprskajte lakom za kosu.

9 Kopčice i ukosnice
Poprskajte lakom dio kose na koji želite staviti ukosnicu, osušite ga fenom i tek potom zakačite kopčiu ili ukosnicu.

Komentari 0